Onwaarschijnlijke Bondgenoten

battlelore-horrific-hordeEen probleem dat ik heb is dat ik het niet goed kan verdragen als ik iets niet kompleet heb. Als ik begin met een serie van boeken te lezen, dan wil ik die helemaal gelezen hebben en op de boekenplank hebben staan. Zelfs als later in de serie het verhaal minder wordt. Op een bepaald punt wordt het geen deel missen belangrijker dan hoe goed het is. Dit is ook één van de redenen waarom ik heel voorzichtig ben met verzamelkaartspellen. Ik probeer het te houden bij spellen die makkelijk compleet te krijgen zijn. Een bordspel, zonder of misschien met één of twee uitbreidingen. Maar dat lukt niet altijd en dan koop ik een spel waar een heleboel uitbreidingen voor uitkomen.

Soms is een uitbreiding zo slecht dat ik het kan doorbreken. Carcassonne de katapult is hier een voorbeeld van. En ook bij één van mijn favoriete spellen Descent: Journeys in the Dark ben ik op zo’n grens gekomen. Zo heeft Fantasy Flight Games miniaturen uitgebracht om tokens te vervangen (luitenanten), die veel te duur zijn. En ik ben nu zo lang bezig met de campagne van Descent: The Road to Legend, dat ik snak naar de standaard scenario’s en daarom dus niet de tweede campagne uitbreiding Descent: Sea of Blood gekocht heb. Fantasy Flight Games is goed in het blijven maken van uitbreidingen van spellen, meestal voor een prijs die je net niet zou willen betalen.

Zo ben ik ook in het bezit van het bordspel Battlelore. Deze is origineel uitgegeven door Days of Wonder, maar later overgenomen door Fantasy Flight Games. Hiervoor zijn al een heleboel uitbreidingen uitgekomen die ik gekocht heb, namelijk:

  • BattleLore: Earth Elemental
  • BattleLore: Hill Giant
  • BattleLore: Call to Arms
  • BattleLore: Epic BattleLore
  • BattleLore: The Hundred Years’ War
  • BattleLore: Dwarven Battalion Specialist Pack
  • BattleLore: Scottish Wars
  • BattleLore: Goblin Skirmishers Specialist Pack
  • BattleLore: Goblin Marauders Specialist Pack
  • BattleLore: Heroes Expansion (2009)
  • BattleLore: Creatures
  • BattleLore: Dragons

De BattleLore: Dragons en BattleLore: Creatures heb ik net een paar weken geleden ontvangen. In de doos van ‘BattleLore: Creatures’ zaten drie miniaturen, waarvan twee er heel veel lijken op de Hill Giant en Earth Elemental promo figuren. Met drie miniaturen per doos – en soms dus maar één echte nieuwe miniatuur – is de prijs (ik denk meer dan €20) nogal hoog. En nu is er weer een nieuwe uitbreiding uit met de naam: BattleLore: Horrific Horde. De vraag is: Ben ik nu op het punt gekomen dat ik ermee stop of niet? In de doos zitten deze keer meer dan veertig miniaturen, en ik heb alle andere uitbreidingen ook. Ik denk dat ik er deze keer weer voor ga. Maar pas op Fantasy Flight Games, jullie zijn met al deze uitbreidingen bijna over mijn verzadigingspunt heen gekomen.

Kijk voor meer informatie over deze uitbreiding op de Fantasy Flight Games website: Unlikely Allies.

Eén gedachte over “Onwaarschijnlijke Bondgenoten”

  1. Maar Joran, jij kunt toch sowieso een doos met 40 miniaturen niet laten liggen 🙂

Reacties zijn gesloten.