Challenge 1

Welkom bij de eerste ronde voor alle deelnemers aan de Spellenspektakel Challenge.

Fijn dat we Frank, organisator van het Spellenspektakel, hebben kunnen spreken. Het was inderdaad een logische keuze om het Spellenspektakel voor dit jaar af te gelasten. We hopen dat we in 2021 weer met z’n allen kunnen genieten van de gezelligheid.

De opdracht:


Richt je spellentafel thuis in zoals het er uit ziet tijdens een ideale spellenavond. We begrijpen dat de vrienden niet rond de tafel kunnen zoals gewoonlijk, maar wees creatief en verras ons. Stuur ons je foto door.

De vragen:


Je hoort vaak zeggen bij een film … “Het boek was beter”.
Niet alleen films zijn vaak gebaseerd op een boek, ook spelauteurs halen daar hun inspiratie.
Wij hebben 10 korte omschrijvingen van een spel en zoeken daarbij de titel van het spel en de auteur van het boek.

  1. Zes facties strijden om de macht over een planeet waarop als enige in het heelal een kostbare grondstof te vinden is.
  2. In de dertiende eeuw wordt in Engeland begonnen met de bouw van de grootste kathedraal van dat moment.
  3. Wanneer de mensheid bedreigd wordt door zwermen tot nu onbekende zeedieren, sturen verschillende landen onderzoekers op pad uit om dit vreemde wezen te bestuderen.
  4. In dit asymmetrische spel speelt een speler een kardinaal en zijn wachters, en gaan de andere spelers op zoek naar kroonjuwelen.
  5. Een weddenschap maant een wetenschapper en zijn bediende tot haast, terwijl ze over de hele wereld door een detective achtervolgd worden, proberen ze op tijd terug te zijn.
  6. Deze wereld is geen bol maar een platte schijf.
  7. Gesitueerd in een Italiaanse abdij proberen de spelers als monniken binnen een week een crimineel te ontmaskeren.
  8. In dit coöperatieve spel proberen tot vijf dwergen hun land te beschermen tegen het oprukkende kwaad, dat elke beurt door een van de vier toegangspoorten probeert te breken.
  9. Vier kleine gestaltes trekken over vier speelborden om een glimmend kleinood in een vulkaan te werpen.
  10. Haar zoektocht naar vermiste kinderen leidt haar van Oxford naar het hoge noorden, waar ze heksen en geharnaste beren zal moeten ontwijken, om uiteindelijk naar een andere wereld te reizen.

Houd je altijd aan de lokale COVID-19 regels. Alle opdrachten kunnen individueel gemaakt worden en is het niet nodig om met meerdere mensen samen te komen.

Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina van de Spellenspektakel Challenges.