Spiel

Op deze pagine verzamelen we algemene informatie die de trip naar Spiel makkelijker kan maken.
We houden ons ook altijd aanbevolen als je nog aanvullingen hebt.

De beurs zelf


Spiel zelf vindt jaarlijks plaats tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie in Nordrhein-Westfalen (NRW). Ook in Duitsland schuiven ze met de vakantieperiodes, maar het is altijd in oktober.
De openingstijden van Spiel zijn: Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur, op zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bereikbaarheid


Rondom het beursgebouw zijn vele parkeerplaatsen terug te vinden, Als je laat komt, kan het ook zijn dat deze niet meer toereikend zijn en wordt doorverwezen naar de beruchte P10, nabij de luchthaven waar een pendelbus je in 15 minuten naar het beursgebouw brengt.
Maar als je op tijd bent, voor 9.30 uur, kan je vaak op een van de parkings nabij de beurs terecht. De meest gebruikte parkings zijn P2, P5 en P9. Allemaal op wandelafstand.
Meer informatie opver de parkeerplaatsen is terug te vinden op de site van de Messe van Essen. www.messe-essen.de.

Er wordt gewerkt met een dagtarief, voor 2022 was dit 6 euro per dag. Bij aankomst kan je aan de automaten al een uitrijkaart kopen.

Parkeren langs de weg in de directe omgeving van de Messe is niet toegestaan.

Milieuzone


In Duitsland is sinds enkele jaren een Umweltplakette nodig als je in de grote steden wilt rijden. Ook om Spiel te bereiken heb je zo’n sticker nodig. De Messe ligt in een “groene” zone.
In Nederland zijn deze stikkers ook verkrijgbaar, maar zijn deze vaak 15 euro of meer.
Via Stad Berlijn, 6 euro of via feinstaubplakette.shop, 6 euro en beide binnen een week in huis, maar wacht niet tot op het laatste moment.
In Duitsland zelf kan je vaak bij erkende garages, Dekra en Tüv ook terecht, klaar terwijl je wacht.

Deze pagina is nog in opbouw.