NK Bordspellen

NK Bordspellen 2022

In 2022 hopen we weer samen te kunnen komen om het NK Bordspellen te spelen. Om ons flexibiliteit te geven, zullen we het dit jaar organiseren op de Roll The Dice thuislocatie in Veldhoven. Aangezien de wereld momenteel moeilijk te voorspellen is, zullen we 2 maanden voor het NK Bordspellen een beslissing nemen of we het NK Bordspellen in mei organiseren of uitstellen tot september.

Wij kunnen nu de eerste drie spellen aankondigen::

De gekozen spellen zijn in de regel beschikbaar in de spellenspeciaalzaken en de uitgebreidere speelgoedwinkels. Wil je deelnemen en heb je moeite één van de spellen te bemachtigen, laat dit ons weten. Dan kijken we of het mogelijk is dat je het spel via een bevriende winkelier van Roll The Dice aan kunt schaffen.

Het NK wordt gespeeld in teams van 4 spelers. Ieder teamlid speelt alle 4 de spellen. De punten van de teamleden worden opgeteld en die totaalscore bepaalt de uiteindelijke winnaar. Voor ieder spel is 60 minuten uitgetrokken met een kwartier uitloop. De stand na 75 minuten is bepalend voor de uitslag.

Alle gegevens op een rijtje:

Datum: zondag 15 mei 2022

Locatie: Wijkcentrum de Erikant, Norenberg 19 Veldhoven (net onder Eindhoven). Dit is de vaste locatie van Roll The Dice.

Schema:

Nader te bepalen
Kosten: € 20 per team

Inschrijven: Vul het aanmeldformulier in met je teamnaam en de namen van de 4 deelnemers. Inschrijven kan alleen in teams van 4 personen en de inschrijving sluit op 1 mei 2022 of wanneer de capaciteit van 24 teams is bereikt. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Zonder deze bevestiging & betaling is je deelname niet zeker. Er kunnen 24 teams deelnemen aan het NK Bordspellen. Wanneer dit aantal inschrijvingen is bereikt, kunnen we je op de wachtlijst plaatsen. Onderaan deze pagina wordt het aantal aanmeldingen bijgehouden.

Bij vragen of onduidelijkheden mag je altijd contact opnemen via events@rollthedice.nl.

Prijzen: De eer natuurlijk! Maar ook diverse spellen en een trofee. Daarnaast mogen de drie beste teams zich inschrijven voor het EK Bordspellen dat plaatsvindt tijdens Essen, Spiel in oktober 2022.

Wij willen graag onze sponsors bedanken:

 

HOT Games

Regelverduidelijkingen

Er zijn nog geen regelverduidelijkingen. 

Algemene vragen over het NK

Hoe werkte het score systeem tijdens het NK?

Tijdens het NK registreren we de eindstand van elk gespeeld spel.

De winnaar van een spel krijgt 5 punten, een tweede plaats is goed voor 3 punten, de derde plaats voor 2 punten en een vierde plaats levert 1 punt op. Bij een gelijke stand (volgens de regels van het desbetreffende spel) worden de punten van de plaatsen bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal betrokken spelers (Bijvoorbeeld: een gedeelde 3e plaats levert beide spelers 1,5 punt op). De punten worden per team en per ronde bij elkaar opgeteld en dat totaal bepaalt de eindstand.

Als twee teams dezelfde eindscore hebben, dan wordt er gekeken naar de genormaliseerde score. Dit is een sommatie van het percentage van de punten die een speler in een spel heeft gehaald. Bijvoorbeeld: een spel eindigt met de scores 8, 6, 4 en 2 punten; dan heeft de winnaar een genormaliseerde score gehaald van 0,4 (= 8 / (8+6+4+2)), de tweede plaats 0,3 (= 6 / (8+6+4+2), etc. Het is dus voordelig om te winnen met een groot verschil; maar houd er rekening mee dat deze methode alleen wordt gebruikt als tie-breaker.

Gelden bij gelijke stand de tie-breakers zoals deze in de spelregels staan aangegeven?

Ja, zolang een spel zelf tie-breakers heeft, worden die gebruikt om de eindstand te bepalen. Zodra daar een gelijke stand uitkomt, worden de punten gedeeld.

Is er een minimale deelname leeftijd voor het NK?

Ja, de minimale leeftijd voor het NK is gelijk aan de hoogste minimale leeftijd van de spellen die gespeeld worden. Dit kan dus per jaar variëren, voor 2022 is de minimale leeftijd 10 jaar.

Wat gebeurt er als een spel langer duurt dan de tijd die ervoor staat?

Na 60 minuten krijgen de spelers, aan de tafels die nog niet klaar zijn, de mededeling dat ze nog een kwartier de tijd hebben. Na 70 minuten wordt het signaal gegeven het spel af te ronden. Het spel wordt dan doorgespeeld totdat iedereen evenveel beurten gehad heeft, waarna de eventuele eindtelling volgt.

Kan ik mijn aanmelding nog aanpassen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand toch niet kan op de dag van het toernooi. Laat het ons weten als je teamsamenstelling wisselt. Dit kan tot de week voor het toernooi door een e-mail te sturen naar inschrijven@rollthedice.nl.

Als jullie je afmelden binnen 2 maanden voor van de start van het toernooi, dan is wel het deelnamegeld verschuldigd, anders wordt dit terug betaald.

Als ik me aanmeld voor de wachtlijst, ben ik dan verplicht mee te doen?

Nee, een aanmelding voor de wachtlijst is geheel vrijblijvend. Als er een afmelding is, dan word je benaderd met de vraag of je mee wil doen aan het toernooi. Als je niet binnen de vermelde termijn in de mail reageert, zal het volgende team worden benaderd.

Aanmeldingen

Per 22 januari zijn er 5 aanmeldingen.

  • Bordspelclub Zevenaar
  • Night dragons
  • 1-0 destruction
  • NLTD
  • DSBV Beyaart

Eerdere jaargangen

Lees het wedstrijdverslag van eerdere jaargangen voor een impressie: 2021, 2019 [+RTL4 reportage], 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 & 2009.

Wil je in de toekomst op de hoogte gehouden blijven over het NK Bordspellen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.