Descent Lieutenant miniaturen

road-to-legend-lieutenants-tokens
De tien Luitenant tokens

Descent: Journeys into the Dark is een dungeon crawler. In dit spel moeten vier helden het opnemen tegen de Overlord die hele hordes van monsters tot zijn beschikking heeft. Normaal speel je per scenario, maar met de uitbreiding Road to Legend is er de mogelijkheid om in meerdere sessies een grote campagne te spelen. Hierbij moeten de helden door meerdere kerkers heen ploeteren om zo uiteindelijk genoeg ervaring op te doen om de Overlord in zijn schuilplaats te verslaan. In Road to Legend heeft de Overlord beschikking over een aantal Luitenants, een soort van helpers die als tegenhangers van de helden gezien kunnen worden. Deze Luitenants waren tot nu toe alleen maar beschikbaar als kartonnen tokens, maar binnenkort worden er speciale miniaturen uitgebracht die deze tokens kunnen vervangen.

In tegenstelling tot alle andere miniaturen in Descent, die van kunststof zijn, zijn de Luitenant miniaturen van tin gemaakt. De prijs voor een kleine Luitenant is $9.95 en voor een grote $14.95. Nog niet alle Luitenants zijn aangekondigd als miniatuur, maar de prijs van alle tien samen zou $114.50 zijn. Ik denk dat ze vooral interessant zijn voor eigenaren die al hun miniaturen schilderen. Omdat de spelers niet zo vaak een Luitenant tegen komen, zullen de miniaturen maar weinig gebruikt worden. Dit en de prijs zal voor mij betekenen dat ik deze zeer waarschijnlijk niet ga kopen.

Voor meer informatie zie Road to Legend Lieutenants op de Fantasy Flight Games website.