Show Business

Spelgegevens

Naam spel Show Business
Spelbedenker Grzegorz Majewski
Vormgeving Maciej Hajnrich & Yuri Schipakin
Uitgever Sinonis
aantal spelers 2 – 5 leeftijd 12+ tijdsduur 90 minuten
prijs 50 soort spel Strategiespel

De eerste indruk

Show Business ziet er redelijk goed uit. De doos ziet er aantrekkelijk uit, het speelbord is van goede kwaliteit en er is aandacht besteed aan het overige spelmateriaal.
Het eerste punt van aandacht is het dikke boek met regels.

Spelverloop

Show Business is een spel waarin je manager bent van een band. Om geld te verdienen moeten deze bands optreden. Dit gaat in een bepaalde stijl: rock, pop, black, jazz of club. De beste manager is diegene die het meeste geld en roem heeft verkregen. Als manager kan je dat beïnvloeden door de beste muzikanten in dienst te nemen, door ze te motiveren en te voorspellen wat het publiek op het moment leuk vindt. Hoe beter je bent, hoe hoger je in de hitlijsten komt te staan. Maar let op dat je zorgt dat iedereen tevreden blijft, anders stapt er dadelijk nog een bandlid op.

Om te zorgen dat jij de beste manager wordt, kan je personeelsleden inhuren om je groep te ondersteunen. Probeer je tegenstanders te saboteren en zorg dat jij op de beste podia staat met je tournee door Europa.

Tips en opmerkingen

Probeer een zo goed mogelijke band op te bouwen. Let op dat je het andere managers niet te makkelijk maakt, maar zorg ervoor dat als je ze dwarszit, je niet jezelf ook tegenwerkt.

Oordeel recencent

Show Business is een leuk bedacht spel. Het is weer eens wat anders dan de meeste manager spellen. Het concept van de muziekband met wisselende muzikanten is erg leuk. De mensen die je kunt inhuren om je band te helpen geven ook een mooie draai aan het spel.

Show Business is een aardig spel, niet een die ik vaker ga spelen, maar ik hoor andere mensen die er erg enthousiast over zijn. Voor mij heeft het spel één groot nadeel: de spelregels. Het is van een Poolse uitgever, dat is ook terug te lezen. De regels zijn erg onduidelijk en ik heb ze meerdere malen moeten lezen voordat ik het kon gaan spelen.

Over het algemeen is Show Business een aardig spel als je van grappig strategiespel houdt met een muziektintje.