Conquistador

Spelgegevens

Naam spel Conquistador
Spelbedenker Wolfgang Kramer & Richard Ulrich
Uitgever 999 Games
aantal spelers 2-4 leeftijd 10+ tijdsduur 90 minuten
prijs 18,00 soort spel strategisch bordspel

Achtergrond

De ontdekking van Las Americas. Eilanden maken in een oceaan. Schepen bouwen, die geven je soms voedsel en de kans om meer macht te krijgen. Castillo’s bouwen, die je bescherming geven. Maar pas op! Er liggen kapers op de kust. Zorg dat je de grootste blijft!

Korte spelbeschrijving

Door middel van het aanleggen van tegels, kun je een gebied steeds groter maken. Je moet nog wel even Caballero’s aan land brengen. Zij zorgen ervoor dat je de machtigste op het eiland wordt. Schepen en Castillo’s zorgen voor extra zekerheden. Goud en Vissen leveren extra punten op en zijn dus best belangrijk in een gebied. Je mag maar met één kant van je Caballero kaart aan land grenzen. Zijn er meer kanten aangesloten, dan moeten je Caballero’s terug naar je hofhouding. Wie de machtigste is, maakt veel kans om te winnen. Maar een slimme speler zorgt ervoor dat hij op ieder eiland wat te vertellen heeft.

Beoordeling

Conquistador lijkt een moeilijk spel, maar dat valt veel mee. De regels zijn snel aan te leren en het spiekbriefje helpt je bij de mogelijkheden die je hebt. Het spel is vrij simpel, maar helder vormgegeven. Ik vind het jammer dat er een scoreformulier bij zit, in plaats van een overzichtelijk telmechanisme in het spel. De versie voor gevorderden is wat uitdagender en biedt nog meer mogelijkheden voor de ontdekkers van Las Americas.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website.