Titten Ärsche Sonnenschein

Spelgegevens

Tiiten_box

Naam spel Titten Arsche Sonnenschein
Spelbedenker Walter Schranz
Vormgeving Marina Fahrenbach
Uitgever Heidelberger
Jaar van uitgave 2013
aantal spelers 2-5 leeftijd 16+ tijdsduur 30 minuten
prijs 12,50 soort spel Kaartspel

Inleiding

Welkom op het party-eiland waar alles in het teken staat van het feesten. Je gaat proberen om je kaarten zo goed mogelijk aan te leggen om zo volledige sets te maken en dus punten te scoren.

De eerste indruk

Tja … die titel en de tekening op de doos spreek natuurlijk de jongeren meteen aan. Verder zijn de kaarten van goede kwaliteit en is het duidelijk wat er op staat. De spelregels zijn best duidelijk, voorlopig alleen nog maar in het Duits. Het spel zelf is verder taalonafhankelijk, op de overzichtskaartjes na.

De voorbereiding

Elke speler krijgt een aantal sangria-kaarten en legt deze gesloten voor zich neer. Het juiste aantal is mede afhankelijk van het aantal spelers. Daarna krijgt iedereen een setje handkaarten en worden er vijf kaarten open in het midden van de tafel gelegd. Hierna kan het spel beginnen.

Spelverloop

Elke speler is om de beurt aan zet en moet drie acties uitvoeren. Na deze acties is de volgende speler aan de beurt. In de trekstapel zit een sangria-kaart, als deze open wordt gedraaid is het spel afgelopen.

Enkele kaarten
Enkele kaarten
Eerst moet je een kaart trekken, daarna heb je de keuze uit een van vier acties, afhankelijk wat je voorganger gespeeld heeft, mag je maar kiezen uit drie acties. De vierde actie is geblokkeerd door je voorganger. Als laatste moet je kaarten spelen. Deze kan je aanleggen aan een lege sangria-kaart of aan een bestaande reeks.

Bij het aanleggen van de kaarten moet je proberen volledige reeksen te vormen. Een reeks kan bestaan uit kaarten met een verschillende afbeelding, maar in dezelfde kleur, of met dezelfde afbeelding, maar in de verschillende kleuren. Er zijn vijf kleuren en vier afbeeldingen, namelijk: tieten, konten, mannenlijven en attributen (handdoek, ligstoel, …)

Bij het tellen van de punten ga je kijken uit hoeveel kaarten je reeks bestaat, je kan en mag meerdere reeksen hebben. Als er een sangria-kaart voor ligt, levert dit extra punten op. De sangria-kaarten kunnen van elkaar gestolen worden. De speler met de meeste punten wint het spel.

Tips en opmerkingen

Probeer altijd wat kaarten op de hand te houden en ze zo laat mogelijk in het spel uit te spelen, anders is het voor de andere spelers erg aanlokkelijk om sangria-kaarten te komen stelen omdat je te goed aan het scoren bent.
Er zit nog een optionele regel in, “titten alarm”, maar deze hebben we nog niet toegepast.

Dit spel werd ons geschonken door Heidelberger
Dit spel werd ons geschonken door Heidelberger

Oordeel recensent

Even kijken. Speltechnisch is het een aardig kaartspelletje, maar ze gokken door de afbeeldingen vooral op jongeren die wel eens een party-spelletje willen spelen. Voor de echte veelspelers heeft het spel weinig om het lijf!

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “Titten Ärsche Sonnenschein”

  1. Ik ben blij dat je geen plaatjes van de mannenlijven erbij gezet hebt. Vooral die blauwe… *walg*

    Ik vind hem toch wel leuk eigenlijk. Op het spelmechanisme vind ik weinig aan te merken, en ook het thema vind ik best geinig.

Reacties zijn gesloten.