De Stalvrienden verrast met donatie

Ook dit jaar hebben diverse Roll The Dice leden weer deelgenomen aan “De grote quiz van Veldhoven”. Dit was de vijfde editie van het quizspektakel in Veldhoven. Twintig deelnemers hebben een avond flink zitten puzzelen en hebben daarnaast ook vele, leuke opdrachten uitgevoerd. Er moesten filmpjes en foto’s gemaakt worden van de meest uiteenlopende dingen. Daarnaast werden de kennis en opzoekkwaliteiten flink getest.

Tijdens een spannende prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat team Roll The Dice de eerste prijs gewonnen had. Een superprestatie, vooral omdat het team in alle vijf de edities in de top 3 is geëindigd (drie keer eerste, een keer tweede en een keer derde).
Een van de leuke dingen van het winnen van de quiz, is dat er een mooi geldbedrag aan een goed doel gegeven moet worden.

Dit jaar heeft het team gekozen voor De Stalvrienden. Dit is een stichting die mensen met een beperking paard laten rijden. Een grote groep vrijwilligers is actief om deze mensen te helpen en ze zo de mogelijkheid te geven om paard te rijden zonder beperking.

Marieke Hendrikx, de oprichter van deze stichting, was op 7 mei aanwezig bij De Nieuwe Band. Hier waren ook diverse teamleden en de organisatie van de grote quiz van Veldhoven aanwezig. Na een lekker stukje gebak, een overwinning moet je vieren, vertelde Marieke enthousiast over de Stalvrienden. Daarna was het moment aangebroken om de geldprijs te overhandigen. Namens team Roll The Dice mochten we De Stalvrienden € 900,- overhandigen. Zeer dankbaar en verrast door het hoge bedrag nam Marieke de enveloppe in ontvangst. Ze beloofde ons dat met dit bedrag weer nieuwe kansen komen om nog meer ruiters zonder beperking te laten rijden.

Team Roll The Dice bedankt de organisatie van de grote quiz van Veldhoven en wenst De Stalvrienden en de ruiters vele mooie momenten toe.

2 gedachten aan “De Stalvrienden verrast met donatie”

  1. Een erg mooi doel, gefeliciteerd met jullie winst.

    Mijn neef heeft Stichting Huifbed Rijden Donkhorst opgericht in Haghorst waarbij ze ook aangepast paardrijden aanbieden voor mensen met een beperking. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze hulpboeren helemaal opleven door dit soort activiteiten. Het is hoe bij iedere beperking toch een passende activiteit te vinden is om deze hulpboeren de vrijheid van het paard rijden te laten ervaren.

Reacties zijn gesloten.