Spiel 2019: de voorbereiding

Nu GenCon achter ons ligt, is het weer tijd om vooruit te kijken naar Spiel 2019. Ook dit jaar gaan we als bordspelcommissie natuurlijk weer proberen zoveel mogelijk mooie en goede spellen toe te voegen aan de Roll The Dice collectie.

Zelf bereiden we ons natuurlijk goed voor, maar net als elk jaar kunnen we jullie hulp ook dit jaar weer goed gebruiken. Daarom hebben we weer een Geeklist geopend op BoardGameGeek waar alle Roll The Dice leden spellen kunnen toevoegen waarvan jij vindt dat ze interessant zijn voor de collectie van Roll The Dice.
Probeer ook aan te geven waarom en iets over het spel te vertellen, dat helpt ons alleen maar om een goed beeld te krijgen en uiteindelijk te besluiten om een spel wel of niet aan te schaffen.
Je vindt de Geeklist op de vernieuwde website van Boardgamegeek.

De eigen preview Geeklist van Eric W. Martin van BoardGameGeek is ondertussen ook al aardig op weg, en deze vind je hier: https://boardgamegeek.com/geekpreview/12/spiel-19-preview

Game magazine Spielbox maakt ook altijd een eigen previewlijst, en zijn vaak net wat beter geïnformeerd over de (kleinere) Duitse uitgevers. Ook zij zijn al gestart met de lijst: https://www.spielbox.de/spieleneuheiten/herbstneuheiten-2019

De website Tabletop Together heeft inmiddels ook al een paar jaar een tool ontwikkeld waar je kan bijhouden welke spelle wel en niet interessant vindt. De lijsten kan je dan afdrukken of online bekijken. Ideaal tijdens Spiel. Hun tool vind je hier: https://tabletoptogether.com/

De officiële lijst van beursorganisator Merz Verlag zelf is er nog niet, die komt meestal een maand tot twee weken voor de beurs online. Ze hebben al wel bekend gemaakt dat de beurs weer groter is geworden en het aantal nieuwe spellen staat al op 1500! Op woensdag hebben ze een Preview Night. Hiervoor zijn tickets apart te koop aan 35.00 euro per stuk. Hier stellen een deel van de uitgevers hun nieuwe spellen voor en is er al mogelijkheid om deze rustig te spelen.

In verband met het beursgebouw hebben ze ook wat wijzigingen doorgevoerd. Hieronder staat een plattegrond, de gele hallen zullen gebruikt worden voor Spiel19. Bij ingang West, is geen kaartverkoop meer voorzien, hier is enkel ingang mogelijk als je al een kaartje hebt, deze zijn online te bestellen. Daarbij komt wel dat ingang Oost weer open gaat, deze is voorzien op de grote kaartverkoop en extra garderobe. Ingang Zuid heeft ook nog een beperkte capaciteit voor kaartverkoop.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

4 gedachten aan “Spiel 2019: de voorbereiding”

  1. Kleine toevoeging op de paragraaf over de ingangen: de ‘extra’ ingang van afgelopen jaren die via Eingang Mitte in de Galeria uitkwam is dus weer verdwenen. Die plaats wordt ingenomen door de volledig vernieuwde Eingang Ost.

  2. Heb je geen account op Boardgamegeek, of vind je het te veel gedoe … gewoon hieronder als reactie de naam van het spel en de uitgever noteren, dan nemen wij het ook mee in de commissie.

  3. Wat is het aankoopcriterium? Het aantal duimpjes omhoog dat een spel krijgt op deze geeklist?

    1. Een echt aankoopcriterium is er niet echt. Deze BGG lijst helpt ons mee in een keuze te maken. We proberen de hele lijst door te werken, maar missen soms ook wat.
      De spellen in de lijst nemen we in ieder geval mee bij de besprekingen.

Reacties zijn gesloten.