Geschiedenis

En zo is het allemaal begonnen….

Al enkele jaren spelen enkele vrienden hun spelletjes op de maandagavond. De groep groeit langzaam. Steeds wordt er bij Raymond thuis gespeeld. Gezelligheid alom. Dan nadert 10 april van het jaar 1999. Raymond wordt 30. Wat gaan we hem cadeau doen? Weet je wat… We geven hem een spellenclub. Tijdens zijn verjaardag is Raymond blij verrast met zijn cadeau. Pasjes, een nieuwsbrief, statuten, alles er op en eraan: Roll The Dice is geboren.

Het jaar daarna veranderd er niet zoveel. Om de beurt maken de vrienden een nieuwsbrief, zodat iedereen op de hoogte blijft van de roddels binnen Roll The Dice. Voor het eerst gaan een aantal van de vrienden naar Spiel in Essen. Op de terugweg begint het te borrelen en te broeien. Bij het motel in Venlo ontstaan de eerste ideeën die eigenlijk een beetje weggezwaaid worden. Echter tijdens het spellenspektakel van 2000 besluiten de vrienden folders te verspreiden om te onderzoeken of er belangstelling is voor een bordspelavon in Veldhoven en omgeving. Heel af en toe komt er een reactie binnen, maar het blijft borrelen.

December 2000 lijkt het er toch van te gaan komen. In samenspraak met Tienerwerk Veldhoven vinden de leden van Roll The Dice een onderkomen om hun avond te organiseren. In januari 2001 is het zover. Er ontstaat een Teenage Game Event en een volwassenenavond. Beiden zijn de eerste keer redelijk goed bezet. En vanaf dan begint het te lopen. De speelavonden worden steeds drukker en de mensen zijn erg enthousiast.

Eind 2001 wordt er gekozen om de vereniging wat professioneler aan te gaan pakken. Op die manier kan Roll The Dice meer geld genereren en dus ook meer spellen aanschaffen. Vanaf januari 2002 kunnen volwassenen lid worden van de vereniging. Tevens sluit Roll The Dice een sponsorcontractje af met Eppo. De eerste maanden loopt het ledenaantal op tot 17 mensen. In augustus van 2002 worden de statuten van de vereniging bekrachtigd door de notaris en is Roll The Dice een heuse vereniging. Ook staat Roll The Dice voor het eerst met een eigen stand op het Spellenspektakel. We sluiten dat jaar af met ruim 30 leden. Anno 2014 kunnen we zeggen dat we flink gegroeid zijn en hebben we ongeveer 125 leden.

In 2003 kunnen ook kinderen lid worden van de vereniging. ook dit loopt gestaag en in september 2003 bedraagt het aantal jeugdleden al 20.

Roll The Dice is een bloeiende vereniging. Met behulp van enkele trouwe vrijwilligers kunnen we veel evenementen organiseren. En mede daardoor zien we de toekomst van de vereniging zonnig te gemoed.