Catan: Terug van Spiel-2008

Het jaarlijkse spellen-festijn in Essen is weer voorbij. Net als zovelen ben ik daar naartoe gegaan om spellen uit te proberen, maar natuurlijk ook om de collectie enigszins uit te breiden. En naast de nieuwe spellen en uitbreidingen heb ik natuurlijk ook enkele andere dingen gekocht. Niet alleen dobbelstenen, maar ook enig houten Catan-materiaal. Grotendeels is dit materiaal bedoeld voor gelegenheden als de Catan Specials op 7 december a.s. Een foto met het aangeschafte materiaal:

Houten Catan-materiaal in 2008 in Essen gekocht
Houten Catan-materiaal, in 2008 in Essen gekocht

Dit materiaal heb ik gekocht bij Bedi Holzspiele, een firma die al jaren op die beurs staat en daar elk jaar aan heel veel klanten kleine hoeveelheden Catan-materiaal verkoopt. En niet alleen in de zes standaard-kleuren! Zie ook de foto: hij verkoopt zijn materiaal in  totaal in twaalf kleuren. Als je dus, zoals ik, wat meer kartonnen/papieren materiaal hebt dan gebruikelijk, kun je voor een zevende, achtste, … twaalfde speler materiaal kopen bij deze meneer.

Nu had ik voor de Catan Specials wat meer materiaal nodig, dus had ik een lijstje gemaakt met precies de benodigde hoeveelheden en kleuren van elk onderdeel. Ik had dat lijstje netjes uitgeprint, en de achterkant van dat lijstje kun je ook op de foto zien. Meneer Bedi heeft voor zijn klanten een stapel wegwerp-soepkommen staan, waar je je materiaal in kunt verzamelen. Als je wilt afrekenen telt hij eventjes de onderdeeltjes die je gekocht hebt. Mijn soepkom was echter nogal vol, en tellen zou wat lastig worden. Al het materiaal op de foto, behalve de handelaren (de kegels), had ik namelijk in één keer aangeschaft. Maar de stuksprijzen stonden netjes opgeschreven boven de bakken met hout, dus ik had dat opgeschreven, vermenigvuldigd en opgeteld. Ik liet het papiertje zien, en mocht direct het door mij uitgerekende bedrag betalen…

Op zondag was ik nog even bij deze stand, om de handelaren te kopen. Toen was er ook een mevrouw die niet precies wist wat ze nodig had. Daarop zei ik iets als “Sommige mensen maken daarvoor een lijstje…”, waarop meneer Bedi weer reageerde met “… zoals U”.

Wordt vervolgd…

3 gedachten aan “Catan: Terug van Spiel-2008”

  1. Ik zag op Essen twee van die winkels met spel onderdelen. Waarom heb je alles bij Bedi Holzpiele gekocht?

  2. Ik had ook die tweede zaak gevonden in de beurs, en had daar in eerste instantie wat materiaal gekocht. Maar ze hadden niet alles wat ik zocht (zowel qua vorm, als qua kleur), en de kwaliteit/kleur was minder dan gewenst. En mijnheer Bedi heeft alles (in ieder geval: alle gewenste officiele vormen) in dezelfde twaalf kleuren. Reden dus dat ik de grote stapel bij deze winkel gekocht heb.

  3. Dit zijn inderdaad de mensen om in de gaten te houden, als je ooit de ambitie hebt een eigen spel te ontwerpen.

Reacties zijn gesloten.