IJslander maakt bordspel over kredietcrisis

Een IJslander die zijn baan kwijt geraakt is door de slechte economie van zijn land, besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten en met iets nieuws te beginnen. Zo heeft hij in een aantal weken het spel Kreppuspilið (Het Crisis Spel) ontwikkeld. Het spel is een soort van depressieve variant van Monopoly met veel humor. Bij het ontwikkelen van het spel heeft hij via internet aan de mensen gevraagd om passende opdrachten te verzinnen.

Het spel heeft veel aandacht gekregen in de media. Zo zijn er berichten verschenen in de Financial Times, Iceland Review Online en het Nederlands Dagblad.

Het spel wordt geproduceerd door Gogogic en zal in december beschikbaar komen op de IJslandse markt. Maar als de crisis doorzet, verwacht Gogogic dat ze het spel ook in de rest van de wereld kunnen gaan verkopen.

Voor meer informatie zie:

2 gedachten aan “IJslander maakt bordspel over kredietcrisis”

  1. Ik ben bang, dat er velen zijn die de kaart “Ga direct naar de gevangenis” nooit zullen krijgen!

Reacties zijn gesloten.