Milieubewust kaartspel

Rymke Wiersma heeft een kaartspel ontwikkeld met als thema de mondiale voetafdruk. Het spel wordt uitgegeven door Atalanta.

Quote van Wiersma uit het Eindhovens Dagblad:

“Het is gebaseerd op de ‘mondiale voetafdruk’, een rekenmodel dat aangeeft hoeveel ruimte iemand op aarde nodig heeft voor zijn levensstijl”, legt Wiersma uit. “Die ‘voetafdruk’ beslaat voor de gemiddelde Nederlander 4,4 hectare oftewel bijna tien voetbalvelden en groeit nog steeds. En dat terwijl de beschikbare ruimte op aarde niet onbeperkt is. De uiteindelijke bedoeling is dat een speler zijn ‘voetafdruk’ zoveel mogelijk verkleint zonder dat dat ten koste gaat van zijn basisbehoeften.”

Het spel wordt gepresenteerd op aanloopdag van Omslag (een werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling die mensen bij elkaar brengt rond de thema’s milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit) op 13 december vanaf 14:00. Het spel kan daar ook gespeeld worden. Wie wil meespelen, moet zich vooraf aanmelden (040-2910295).

Voor meer informatie zie: