Gezelschapsspellen expositie in Dokkum

dokkumMuseum het Admiraliteitshuis heeft aan de bewoners in de omgeving van Dokkum gevraagd om hun gezelschapsspellen aan het museum te lenen voor een expositie. Het gaat om spellen die iets met de regio Dokkum te maken hebben, zelfgemaakte spellen of spellen die de mensen gewoon leuk vinden. Deze spellen zijn, samen met spellen uit de collectie, samengebracht in de expositie genaamd: “It’s all in the game, kinder- en gezelschapsspellen van alle tijden”.

Van de Museum het Admiraliteitshuis website:

De tentoonstelling laat een breed overzicht van spellen en de ontwikkeling van het spel zien. Bij veel spellen wordt ingegaan op de Dokkumer varianten die vroeger gespeeld werden. Ook zijn er veel zelf gemaakte spellen te bewonderen.

It’s all in the Game is te zien tot en met 29 april 2009 in het Museum het Admiraliteitshuis te Dokkum. Het is een beetje ver, ongeveer 50 kilometer rijden vanaf Groningen, maar als je toch naar Noorderspel gaat op 7 of 8 maart, dan kun je er misschien langs gaan.

Voor meer informatie zie: