Nieuw magazine: Spel in Zicht

spel-in-zicht-1Een nieuw Nederlands spellenmagazine ziet het licht. De naam is: Spel in Zicht. Dit blad lijkt een soort doorstart te zijn van het gratis blad Méllon, waarvan 7 nummers verschenen zijn in de periode van 2006 tot en met 2008. Spel in Zicht pakt het iets anders aan, want in plaats van een papieren versie richt het zich in eerste instantie op een gratis digitale variant. Tegen betaling kun je een abonnement nemen op de papieren versie.

Beste spellenliefhebber, speel je graag met vrienden of familie een gezelschapsspel? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Er is opnieuw een spellentijdschrift! ‘Spel in Zicht’ is een nieuw magazine waarin je alle informatie krijgt over gezelschapsspellen in Nederland en Vlaanderen.

Naast het blad is er ook een website. Op dit moment staat er op de website alleen maar informatie over wat er in het magazine te lezen is. Het is nog onduidelijk of ze ook artikelen en informatie op de website gaan publiceren buiten de 3-maandelijkse uitgave van het blad. Als dit het geval blijkt te zijn, dan zal ik daar melding van maken.

De makers van het blad zullen tijdens Zuiderspel hun blad promoten.

Kijk voor meer informatie op de website van Spel in Zicht.

De vraag is wat dit zal betekenen voor het e-zine van Christophe, die in februari zijn proefexemplaar van De Spellenkast heeft uitgebracht. In zijn nieuwsbrief van 2 maart schrijft hij dat hij nog niet weet of hij ermee verder zal gaan. Dit omdat het o.a. niet duidelijk is of er genoeg interesse voor is. Daarnaast heeft hij persoonlijk veel tijd gestoken in het eerste nummer en voor de volgende exemplaren zouden meer mensen mee moeten gaan helpen. Omdat Spel in Zicht en De Spellenkast veel overeenkomsten hebben, is het misschien een idee voor Christophe om een bijdrage te gaan leveren aan Spel in Zicht.