Vikingen op Catan

Catan: dit keer bebouwd door Vikingen
Catan: dit keer bebouwd door Vikingen

Vlak voor Pasen heb ik wat Catan-materiaal besteld in Duitsland, bij CatanShop.de. Ze hebben daar van alles, o.a. houten materiaal voor Kooplieden & Barbaren. Ik heb daarvan zelf een Duitse versie met plastic speelstukken. Daarom was dat houten materiaal een van de dingen die ik daar zeker wilde kopen. Nu had ik afgelopen spellenbeurs in Essen in de Kosmos-stand in een vitrine een set speciale houten speelstukken zien staan in Viking-stijl, en die trokken me wel aan. Ik heb een tijdje getwijfeld: wel doen? niet doen? toch maar wel? Uiteindelijk heb ik ook dat speciale materiaal meegenomen in deze bestelling. En ik moet zeggen, ik ben niet teleurgesteld, integendeel.

Bij het bestellen was het al meteen makkelijk: drie items bestellen: Basisspel, Zeevaarders, en Steden & Ridders; je krijgt meteen voor die set alle zes de standaard kleuren.

Wat na openen van het pakket als eerste opvalt zijn de bijzondere vormen (maar daar deed je het toch voor), en het feit dat de diverse figuren in verhouding groot zijn: verschillende stukken zijn in deze uitvoering bijna twee maal zo groot als in de originele houten uitvoering van Kosmos/999 Games.

Verder zijn niet alleen de vormen anders, ook zijn sommige zaken anders uitgewerkt. De ridders bijvoorbeeld. Dit zijn geen liggende schijfjes meer, maar het zijn nu staande figuren uit 1, 2 of 3 poppetjes. Activering van een ridder wordt aangegeven met een vaantje (zie de bovenste foto).

Catan in Viking-versie: een bebouwd bord (geen spelsituatie)
Catan in Viking-versie: materiaal op een bord (geen spelsituatie)

Voor de liefhebbers hieronder een aantal foto’s met detailopnamen. Ik ben benieuwd wat anderen er van vinden, zowel op de foto als in het echt. Ik zal het materiaal daarom binnenkort wel enkele keren meenemen. Natuurlijk ook op de Catan Specials op 3 mei a.s.! Als er interesse is kunnen we dan met dit hout spelen i.p.v. het originele spul.

Catan: witte schepen belaagd door de piraat
Catan: witte schepen belaagd door de piraat

Catan: een rover omringd door ridders
Catan: een rover omringd door ridders

Catan: een metropool
Catan: een metropool

Catan: een van de vier (!) stadsmuren per kleur
Catan: een van de vier (!) stadsmuren per kleur

Overigens: een oplettende lezer zal zien dat de tegels waarop ik e.e.a. heb geplaatst niet de gewone “originele”, “Nederlandse” tegels zijn. Dat klopt: aan deze (en andere) tegels wil ik later nog eens een artikeltje wijden.

Links

2 gedachten aan “Vikingen op Catan”

  1. Kan ik de houten viking figuren ook in Nederland bestellen of via jou,
    ik heb er vele euro,s voor over?
    groet Ronald

    1. Ronald,

      Je kunt de figuren gewoon via internet bestellen bij de CatanShop. Kosten: 23,70 voor het materiaal (36,50 als je ook houten materiaal voor Kooplieden & Barbaren meebestelt), en 12 EUR verzendkosten. Als je nog wat leuke extra’s vindt op die site en je komt boven de 60 EUR uit, dan is verzending zelfs gratis.

Reacties zijn gesloten.