Prijsvraag: Fluxx

fluxx-blanxxOké, ik moet drie kaarten pakken en dan één kaarten spelen. Ik pak drie kaarten en speel als eerste deze nieuwe regel kaart Play 3 waarmee ik de regel dat ik maar één kaart moet spelen verander in dat ik drie kaarten moet spelen. Ik heb nu één kaart gespeeld, dus ik mag er nog twee spelen. Ik heb verder geen kaarten in mijn hand om te winnen. Dan pas ik de regels nog een keer aan door Inflation te spelen. Hierdoor wordt er bij alle getallen op de kaarten één opgeteld. Dus dan mag ik nu vier kaarten pakken en vier kaarten spelen. Ik heb er pas drie gepakt, dus ik pak er eentje van de trekstapel wat de Love motiefkaart blijkt te zijn. Dan speel ik Love en verander ik de win conditie van het spel door de doelkaart All You Need is Love te spelen. Die kaart zegt dat je het spel wint als je alleen maar een Love motiefkaart voor je hebt liggen. Joepie, ik heb gewonnen!

Dit was een voorbeeld van een hele goede beurt van het spel met de altijd veranderende regels, genaamd Fluxx. Maak kans op een Fluxx Blanxx uitbreiding. Geef antwoord op de volgende vraag:

Hoeveel kaarten zitten er in alle versies en uitbreidingen van Fluxx samen?

Promotiesets, promotiekaarten en reclamekaarten mogen niet meegeteld worden. Het gaat om alle kaarten die tot nu toe zijn uitgegeven.

Stuur het antwoord voor 12 augustus 2009 naar prijsvraag@spellenclubeindhoven.nl. Uit de beste antwoorden worden twee winnaars getrokken. De voorwaarde voor deelname is dat je de prijs zelf in Eindhoven komt ophalen. Dit kan op Spellendag Eindhoven of op een andere dag wanneer de speelruimte van Gameforce geopend is.

Fluxx Blanxx is een uitbreiding met lege Fluxx kaarten. Deze kan je gebruiken om je eigen Fluxx kaarten te maken. Om ermee te spelen heb je een Fluxx kaartspel nodig. Het gaat om de oude Fluxx Blanxx uitbreiding, waarin meer kaarten zitten dan in de nieuwe versie en als bonus een uitbreidingskaart voor het kaartspel Chrononauts.