Scrappers

scrappers-cover.previewNaast miniatuurspellen ontwikkeld Priviteer Press ook bord- en kaartspellen. Deze serie van spellen heet Bodgers games, met in de hoofdrol een groep onhandige en stiekeme goblins. De kenmerken van de Bodgers games zijn de leuke afbeeldingen en humor in combinatie met een eenvoudige maar goede speelbaarheid.

Het eerste spel in deze serie die uitgebracht is heet Infernal Contraption. In dit kaartspel bouwen twee tot vier spelers een machine met bijvoorbeeld: Hydro Cranks, Barometric Boomerangs, Subharmonic Resonators, Pneumatic Processors en een aantal krachtbronnen. Die machine geef je  een tegenspeler als doel en laat het vervolgens zijn werk doen. De meeste onderdelen van de machine hebben te maken met kaarten pakken of afleggen. Als iemand geen kaarten meer van zijn trekstapel kan pakken, dan heeft hij verloren. Zo wordt er doorgespeeld totdat er nog maar één speler over is, die is dan de winnaar.

In september 2009 komt Priviteer Press met het volgende spel uit de Bodgers serie genaamd Scrappers. In dit spel moeten de spelers hun Bodgers door de fabriek laten rennen om daar componenten, die ze gebruiken om hun machines af te bouwen, van de bewegende lopende banden te pakken. Het spel is snel te leren, maar biedt ook diepgang. Als het minimaal zo leuk is als Infernal Contraption, dan zit het wel goed. Scrappers zal niet in het Nederlands uitgebracht worden, maar wel in het Engels en Duits. Het kan gespeeld worden met twee tot vier spelers.

Kijk voor meer informatie op de website van Priviteer Press: Scrapper Boardgame comming september 2009.