De Mokken van Catan

De_Mokken_van_Catan_detail
De Mokken van Catan

Nee, dat is niet een nog onbekend scenario… Vandaag eens niet een artikel over een spel, een uitbreiding, extra materiaal of iets van dien aard. Hoewel er, via een scenario op internet, wel een connectietje bestaat. Vandaag gaat het over: mokken. Jawel, die dingen van keramiek, waar je (bijvoorbeeld) koffie uit drinkt. En over hoe ik mijn tafel bescherm tegen krassen.

Dat laatste punt vind ik zelf eigenlijk nog leuker, en dat kan misschien ook voor anderen een idee zijn, al dan niet voor een ander spel.

Enige tijd geleden schreef ik al over het speciale Viking-spelmateriaal wat ik in Duitsland had besteld. In die bestelling had ik (o.a.) ook een aantal Catan-mokken betrokken. Eind april hebben we met zijn vijven een van de scenario’s uit Das Buch gespeeld. Omdat we Catan speelden en ik de Catan-mokken ondertussen in huis had, hebben we toen ook uit die nieuwe mokken gedronken.

Mokken, Onderzetters, Houder, Bostegels
Mokken, Onderzetters, Houder, Bostegels

De blauwe mokken veroorzaakten alleen een beetje krassen op mijn tafel. Om dat in de toekomst te voorkomen kreeg ik het idee om ook thematisch verantwoorde onderzetters te maken. Dat was niet zo’n groot probleem: ik had al, vanwege een (langlopend) Catan-project allerlei tegels gescand. En ook van diverse scenario’s had ik de afbeeldingen al digitaal. Ik heb dus al deze tegels, zowel officiële als officieuze, afgedrukt op de juiste (originele) maat. Daarna was het een kwestie van snijden, lamineren, en nogmaals snijden, en klaar. Handig als je zelf zo’n lamineerapparaat in huis hebt.

De laatste stap was nog een beetje fröbelen met een klein Catan-doosje van Mayfair, een mes en wat lijm en ik had ook een houdertje om deze nieuwe onderzetters in stijl op te bergen. Zie links op de foto. Voor de vergelijking heb ik rechts op deze foto ook nog twee originele Catan-tegels op de tafel gelegd.

Links

Eén gedachte over “De Mokken van Catan”

Reacties zijn gesloten.