Battlelore: Heroes, Dragons en Creatures

battlelore-dragons-and-creaturesOp de Gen Con Indy 2009 waren twee nieuwe uitbreidingen voor Battlelore aangekondigd. Dat zijn Battlelore: Dragons en Battlelore: Creatures. Battlelore: Heroes was al eerder aangekondigd en ik heb al bericht over de previews die hiervan op de Fantasy Flight Games website verschenen zijn. Nu is intussen ook de handleiding van deze uitbreiding online beschikbaar.

Van de Battlelore: Dragons uitbreiding is intussen ook een preview verschenen. Deze uitbreiding bevat drie draken van verschillende sterktes. Dit zijn een rode, blauwe en een groene draak. Een draak kan vliegend aanvallen. Alle units waarover hij vliegt tijdens zijn beurt kunnen geraakt worden door zijn ‘breath attack’.

battlelore-creatures-genconOver de Battlelore: Creatures uitbreiding is minder bekend. Er zitten een Rock Elemental en een Forest Giant in en daarnaast ook een Hydra. De Giant en Elemental lijken erg op de promotie figuren Hill Giant en Earth Elemental, maar ze zijn wel degelijk anders en hebben ook andere vaardigheden. Maar ze zouden prima als plaatsvervangers gebruikt kunnen worden voor wanneer je de promotiefiguren niet hebt. Je kunt de miniaturen zien op de afbeelding hiernaast.

Iets waar ik me zorgen over maak is de prijs. De Battlelore: Dragons uitbreiding kost $35, dus hij zal dan hier ongeveer €28 gaan kosten, wat ik wel heel veel vind voor drie miniaturen, zes kaarten, negen counters en een handleiding. Waarschijnlijk zal de prijs van de Battlelore: Creatures uitbreiding ongeveer hetzelfde zijn. Maar ik ben bang dat ik ze toch ga aanschaffen.

Update 9 september: Een dag na mijn publicatie van dit bericht is de preview van Battlelore: Creatures online gekomen.

Voor meer informatie zie:

Battlelore is eenvoudige wargame geplaatst in de Middeleeuwen met een fantasie thema. Het is gebaseerd op het Commands and Colors spelsysteem van Richard Borg. De basisregels zijn eenvoudig en een spel kan in ongeveer drie kwartier gespeeld worden.