Het X610Z bord

X610Z-BoardEén van de onderdelen van X610Z® is het speelbord. Het speelbord geeft een extra strategische dimensie aan het spel. Zoals je op de afbeelding kan zien, bestaat het bord uit verschillende ringen, deze worden orbits genoemd. Op die ringen staan punten (dots). De speler kan zijn speelstukken over de verbindingen van punt naar punt bewegen.

Het verhaal gaat dat er iets uit de ruimte neergestort is in het centrum van de nieuwe aarde en dat alle bewoners moeten vluchten. Eén van de manieren om het spel te winnen is om met je Life Base vanuit één van de startpunten in centrum van het bord te ontsnappen en als eerste op één van de rode dots aan de rand te finishen. Zoals je ziet kan dit bord door maximaal zes spelers gebruikt worden. Maar in de toekomst gaan er nieuwe borden uitkomen, met andere mogelijkheden.

Dit onderdeel van het spel kan gezien worden als een race, waarbij je met je Life Base als eerste de finish probeert te laten halen. Terwijl je dit doet, kan je met andere beesten en voertuigen over het bord reizen om zo jezelf te helpen of je tegenstander dwars te zitten. Maar het verplaatsen over het bord is aan regels gebonden. Zo kan je niet gewoon om een hoek heen bewegen. In je beurt mag je altijd maar één richting op bewegen (en schieten). Voor een scherpe bocht moet je dus een beurt wachten. Maar er zijn natuurlijk altijd nog kaarten die deze regels kunnen aanpassen.

De officiële X610Z website is sinds woensdag online. Deze site bevat onder andere een forum en informatie over het spel zoals de spelregels en alle kaarten.

Eén gedachte over “Het X610Z bord”

  1. Hartelijk dank voor de leuke artikels! Mochten iemand vragen hebben: op ons forum heeft Joran een topic geopend waar je je vraag kunt stellen: . Have fun!

Reacties zijn gesloten.