Eén jaar Spellenclub Eindhoven

sce-een-jaar

Vanaf vandaag is de Spellenclub Eindhoven website één jaar online. Ik denk dat we heel wat bereikt hebben. Zo hebben we 377 berichten gepubliceerd over verschillende spelgerelateerde onderwerpen. We hebben nu gemiddeld 80 unieke bezoekers per dag en wel 1500 verschillende bezoekers per maand. Berichten over bordspellen en wargames zijn regelmatig te vinden. We houden in de gaten wat andere spellenclubs doen en brengen daarover verslag uit. Er zijn een aantal prijsvragen geweest en daarnaast hebben we de wekelijkse puzzel. Allemaal bij elkaar is dit een zeer geslaagd eerste jaar geweest.

Ik wil dan ook iedereen bedanken die meegewerkt heeft om van Spellenclub Eindhoven een succes te maken. Ik bedank de mensen met goede ideeën, maar ook zeker de mensen die een bijdrage geleverd hebben. Op deze manier krijgt Spellenclub Eindhoven zijn eigen plekje in het spellenland op internet.

In het bijzonder wil ik de volgende mensen bedanken:

 • Rob voor al zijn bijdragen over Kolonisten van Catan, spellenprijzen en coöperatieve spellen.
 • Remco voor de wekelijkse puzzel, de meest constante factor van de website.
 • Henri voor de wargame berichten en natuurlijk de bakskes koffie.

Spellenclub Eindhoven wil doorgaan in de ingeslagen richting. In het begin brachten wij voornamelijk spellennieuws die op andere websites ook te vinden is, maar nu publiceren we ook steeds meer originele berichten. We zullen dit allebei blijven doen en we proberen de kwaliteit in de toekomst steeds te verbeteren.

Om steeds beter te kunnen worden hebben we een aantal gaten te vullen. We brengen nu voornamelijk bordspellen en wargames nieuws, met af en toe een vleugje miniaturen. Wat we dus nog nodig hebben zijn: Magic (verzamelkaartspellen), miniaturen (Games Workshop, Privateer Press en Battlefront Miniatures) en rollenspellen. Daarom wil ik een oproep doen: Ik zoek mensen die regelmatig bijdragen willen leveren aan Spellenclub Eindhoven. Dit mag voor elk onderwerp waar je interesse in hebt, maar in het bijzonder de onderwerpen die ik hiervoor genoemd heb.

Wat is regelmatig? Dat kan één keer in de drie weken zijn of vaker. Het is leuk om over je hobby te schrijven en dat te delen met andere mensen. Voordat je het weet ga je vaker schrijven dan je van plan was. Waar moet je dan over schrijven? Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld: speelverslagen, recensies, spelbesprekinge, nieuws, speluitleg, strategie besprekingen, een tekening of strip, puzzel, prijsvraag, dagboek van een project wat je aan het doen bent, enz. Als je het wilt proberen, neem dan contact met ons op. Ook eenmalige bijdragen zijn natuurlijk welkom.

Wie weet van welke spellen de letters afkomstig zijn in de afbeelding bovenaan dit bericht?

4 gedachten aan “Eén jaar Spellenclub Eindhoven”

 1. Van harte heren.

  Ik hou wel van een uitdaging maar ik weet niet of ik ze allemaal ken. Eens kijken hoe ver ik kom:

  H Le Havre
  o
  e Keltis
  r Agricola
  a Race for the Galaxy

  e Elfenland
  e Carcassonne
  n Kolonisten van Catan

  j Fjords
  a Stone Age
  a Kahuna
  r Puerto Rico
  !

  Mwah, niet slecht. Ik mis er 2 en ik heb er 2 gevonden door naar de spellen van de spelotheek te kijken ;).

  Wilfred

Reacties zijn gesloten.