De geboorte van X610Z

x610z-brilliant-idea Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen rond X610Z. Zo is intussen de officiële release gepland op zaterdag 7 november, waar je zeker bij moet zijn. Tot die tijd kun je elke woensdag- en vrijdagavond gaan kijken bij de preview in Gameforce. Je kunt dan ook proefspelletjes doen. Naast de X610Z website is er nu ook een X610Z Hyve. De Hyve heeft nu al 128 leden. Op de officiële website komen stuk voor stuk nieuwe tools online. Zo is er al een Deck Creator, waarmee je jouw decks kunt samenstellen en bewaren. En als je een goed idee hebt voor een nieuwe kaart, dan kun je die maken met de Card Creator, om hem vervolgens op te sturen naar het X610Z team. De kaart hier rechts heb ik daarmee gemaakt.

Door het maken van kaarten met de Card Creator kan je laten zien dat je goede kaart ideeën hebt. Als die goed genoeg zijn, dan worden jouw kaarten misschien wel uitgebracht in één van de X610Z uitbreidingsets. Met behulp van de Card Creator kan je ook laten zien dat je goede illustraties kan maken. De zeer getalenteerde illustrators worden uitgenodigd om aan toekomstige uitbreidingen mee te werken. Je maakt dus kans jouw kaart en/of illustratie in een uitbreiding terug te zien. Dit is één van de manieren waarop de makers van X610Z hun spelers bij het spel betrekken.

Op zaterdag 14 en zondag 15 november kun je op het Spellenspektakel in Zwolle, in de stand van 999 Games, het spel X610Z uitgelegd krijgen en uitproberen. Ook de makers van het spel zullen daar aanwezig zijn.

x610z-flow-wraps-drukkenOp dinsdag 22 september is X610Z gedrukt. Op het X610Z forum wordt hiervan een volledig verslag gedaan. Als je een kijkje wilt nemen in de keuken van een drukker, dat moet je het zeker lezen. X610Z wordt gedrukt bij Cartamundi in Belgie, die ook bekende kaartspellen zoals Magic the Gathering en Yu-Gi-Oh drukken. Ik moest even twee keer goed kijken naar de tijden: het drukken is in de middag rond 12 uur begonnen en ze waren die nacht rond 3 uur pas klaar. Je kunt deel één tot en met vijf van het verslag vinden op het forum:

Ga voor meer informatie naar de X610Z website.

2 gedachten aan “De geboorte van X610Z”

  1. Ik volg het allemaal even niet?

    Het Spellenspektakel is op 14 en 15 november, en niet 14 en 15 december? Of ben ik nou kippig aan het worden?

    En…De officiele release van het spel is op 7 november, maar de kaarten worden pas 22 november gedrukt? Maar er is wel al een filmpje van het drukproces? Volgens mij klopt de maand niet, en moet dat 22 september zijn?

    1. Ik schaam me diep. Allemaal maanden fout genoemd. Ik heb het nu gecorrigeerd. Naast rekenen zijn de maanden na de zomer ook niet mijn sterkste punt. Dank je wel voor het melden.

Reacties zijn gesloten.