Nieuw in de Speel-o-Theek

Black Stories

blackstoriesBoosterbox heeft een exemplaar van het spel Black Stories gedoneerd aan de Speel-o-Theek. Black Stories is een mysteriespel, waarbij de spelers vragen moeten stellen waar ja of nee op geantwoord kan worden. De spelleider geeft de antwoorden en kent het verhaal van het mysterie. Het gaat hier om duistere mysteries waarbij mensen op de vreemdste manieren zijn dood gegaan. In het doosje van Black Stories zitten vijftig kaarten met op elke kaart één mysterie.

Als je wilt zien hoe het spel in zijn werk gaat, dan kun je kijken naar de drie Black Stories puzzels hier op Spellenclub Eindhoven (puzzel 1, puzzel 2, puzzel 3). Deze mysteries hebben we zelf bedacht en zitten dus niet bij de originele versie. Boosterbox komt – zoals we al eerder gemeld hebben – later met vertalingen van andere versies van Black Stories en ook misschien wel de Blue, Green en Pink Stories.

ananda-zakjeAnanda

Ook dit moeilijkewoordenpestkaartspel kan in de Speel-o-Theek gevonden worden. Ananda is een educatief spel dat leert dat de cannabisplant veel gezonde effecten heeft. Ananda betekend in de klassieke Indische taal ‘geluk’ of ‘blijheid’. Het spel lijkt op het kaartspel pesten. Je wint niet door je hand leeg te spelen, maar door als laatste kaart een speciale kaart bovenop een ander specifieke kaart te spelen. Lees ‘Eerste keer Ananda‘ voor mijn eerste indruk van dit spel.