Dommeldalse Bordspelbelevenissen – De Knights of the Kitchen Table bordspellenavond

knights-of-the-kitchen-table-bordspellenavondWeet je al wat je vandaag gaat doen? Misschien heb je wel zin om een bord- of kaartspel te gaan spelen. In de regio Eindhoven zijn hiervoor vele mogelijkheden. Zo zijn er clubs en verenigingen die speelbijeenkomsten organiseren. Daarnaast zijn er ook groepen mensen die zichzelf georganiseerd hebben. Verder hebben we in Eindhoven ook de speelruimte in de spellenspeciaalzaak Gameforce, die meerdere dagen per week open is.

In deze serie worden de verschillende mogelijkheden om bordspellen te spelen in de regio Eindhoven onder de loep genomen. Deze aflevering gaat over:

De Knights bordspellenavond

Door Tommy de Knegt

De Knights of the Kitchen Table zijn eigenlijk geen bordspellenvereniging maar een rollenspelvereniging. Maar omdat een groot deel van onze leden het ook leuk vind om bordspellen te doen maken bordspellenavonden al sinds enkele jaren deel uit van ons programma. Onze activiteiten zijn vooral bedoeld voor studenten van het HBO en de Universiteit in Eindhoven, maar andere studenten zijn ook welkom.

Elke derde woensdag van de maand begint om 19 uur onze bordspellenavond. Vooraf eet vaak een aantal van onze leden gezamenlijk avondeten in onze ruimte, dus het is meestal al gezellig als de avond begint. De avond houdt meestal tussen elf en twaalf uur op, maar soms gaan de avonden langer door als mensen daar tijd voor hebben. Gemiddeld zijn er op zo’n avond tussen de vijftien en twintig spelers, waarvan het merendeel man. Dat komt omdat het grootste deel van onze leden van technische studies komt.

Onze vereniging bestaat nu een jaar of acht en ondanks dat bordspellenavonden nog maar enkele jaren deel uitmaken van onze vaste activiteiten hebben we al een redelijke collectie opgebouwd. Meestal worden korte spellen als Fluxx gespeeld, of langere spellen zoals Smallworld, Agricola en Caylus. We hebben natuurlijk ook klassiekers zoals Machiavelli, Kolonisten van Catan en Carcassonne, maar die worden niet zo vaak gespeeld. Hele lange spellen zoals World of Warcraft the Boardgame of Axis & Allies worden ook soms gespeeld, maar meestal is dan van tevoren afgesproken wie er mee gaan doen. Er worden ook weleens verzamelkaartspellen zoals Magic gespeeld, maar niet vaak tijdens de bordspellenavond. Verder mag natuurlijk iedereen zijn spellen meenemen.

De bordspellenavonden zijn net als al onze activiteiten bedoeld voor studenten. Niet-leden mogen een paar keer gratis meedoen, maar moeten daarna wel kiezen voor een lidmaatschap als ze vaker willen komen. Een lidmaatschap loopt tot het begin van het volgende studiejaar en kost 18 euro voor een vol jaar en 12 euro voor het tweede half jaar. Er is tijdens de activiteiten gratis koffie, thee en water en er zijn snacks voor ongeveer een euro. Indien de bar in het gebouw open is, kan daar voor minder dan een euro een drankje gedronken worden.

Behalve bordspellenavonden hebben we ook elke eerste woensdag van de maand een rollenspelavond, met om 19 uur rollenspellen in onze verenigingsruimte. Overdag worden er dan ook vaak bordspellen gespeeld, als mensen toevallig tijd hebben. Tenslotte spelen elke derde zaterdag van de maand een aantal leden hier Warhammer 40k.

Indien je student bent en zin hebt om een keer mee te doen met een van onze activiteiten dan kun je gerust een keer langskomen bij onze verenigingsruimte in Studentencentrum de Bunker. Omdat je een pasje nodig hebt om binnen te komen moet je even naar 040-2478505 bellen en dan doen we de deur voor je open.

Voor meer informatie lees de website www.kotkt.nl.

Samenvatting

Wat: De Knights bordspellenavond
Wanneer: Elke derde woensdag van de maand tussen 19 uur en middernacht.
Wie: Studenten
Waar: Studentencentrum de Bunker (J.F.Kennedylaan 3)
Entree: Lidmaatschap van € 18,00