Win toegangskaarten voor Zuiderspel

zuiderspel-logoDit jaar lijkt het erop dat de spellenbeurs Zuiderspel – dat gehouden wordt op de tweede paasdag – een nog groter spektakel gaat worden dan vorig jaar. Het wordt een stukje groter aangepakt. Er zijn dit jaar drie themapleinen in plaats van één. Zo is er een Vervoer & Transport themaplein. Daar kunnen spellen zoals Ticket to Ride, Rotterdam en Trans America gespeeld worden. Dan is er het Hot & Gespot plein met de laatste nieuwe trends en spellen die je gespeeld moet hebben. Voor de jonge mensen is er het Kinderplein met daar omheen de speciaal op kinderen gerichte stands.

Exposanten

Er is al een groot aantal exposanten bekend en de lijst groeit nog steeds. Natuurlijk staat dit jaar Spellenclub Eindhoven er ook weer. Wat we precies gaan doen is nog niet bekend, maar we zullen in ieder geval live verslag geven via Twitter (via j0ran of SpellenclubEhv). Ik zoek nog wel hulp voor op de stand van Spellenclub Eindhoven. Als je wilt meehelpen, stuur dan een e-mail naar joran@spellenclubeindhoven.nl.

zuiderspel-druk
Zuiderspel 2009

Een aantal andere grote exposanten waarvan al bekend is dat ze komen zijn 999 Games, The Game Master, Goliat en Asmodee. Er zijn nog veel meer exposanten waarvan je een lijst kunt vinden op de Zuiderspel website. Dit betekend dat er volop mogelijkheden zijn om nieuwe spellen uit te proberen.

Een van de minpunten van vorig jaar was dat er weinig mogelijkheden waren om spellen te kopen. Daar zal dit jaar geen spraken van zijn. Zo zullen er de winkels zijn van onder andere Eternal War, Kantoorboekhandel Versmissen, The Realm of Fantasy en De Rode Pion. Voor tweedehands spellen kun je terecht bij GamesFirst.

Toernooien

Ook worden er deze keer weer toernooien georganiseerd. Door Days of Wonder wordt een voorronde georganiseerd van het Ticket to Ride toernooi. De winnaar hiervan gaat door naar het BeNeLux-kampioenschap in Brussel. De winnaar daarvan mag in juni meedoen met het Wereldkampioenschap Ticket to Ride in Parijs. De hoofdprijs is een verzorgde reis op de Oriënt Express. De winnaars van de voorrondes kunnen ook prijzen winnen. Kijk voor meer informatie op de website van Days of Wonder: Ticket to Ride World Championship en op de website van Zuiderspel.

Daarnaast zal er het eerste regionale X610Z toernooi gehouden worden. X610Z is een verzamelkaartbordspel van Brabantse bodem. Het combineert een bordspel met een kaartspel. Hier op Spellenclub Eindhoven hebben we er regelmatig over geschreven en het zal ook uit te proberen zijn op de beurs. Dit is een officieel toernooi en geldt voor de Nederlandse kampioenschappen. Verder zijn er ook vele prijzen te winnen ondersteunt door Quantuum Magic en 999 Games. Naast de normale prijzen zoals boosterpacks zullen er ook geldprijzen te winnen zijn met een totale waarde van €1000. De eerste prijs is €350. Ook als gloednieuwe speler kun je meedoen aan dit toernooi. De eerste veertig spelers die zich aanmelden krijgen een gratis toegangskaart voor de beurs. Kijk voor meer informatie op de website van X610Z.

Win vier toegangskaarten voor Zuiderspel

Je kunt vier toegangskaarten winnen voor Zuiderspel. Stuur een e-mail naar info@zuiderspel.nl met daarin een korte beschrijving van met welke vier personen je naar Zuiderspel wilt komen. Uit de inzendingen worden er vijf getrokken die dan vier toegangskaarten toegestuurd krijgen. Kijk voor de details op de nieuwspagina van de Zuiderspel website.

Zuiderspel wordt gehouden op de tweede paasdag (5 april 2010). De deuren gaan open om 10 uur en er worden spellen gespeeld tot 18 uur. De entreeprijs is €5 voor volwassenen, €2 voor kinderen tot twaalf jaar en is voor kinderen tot vier jaar gratis. Dit is hetzelfde als vorig jaar, alleen was toen de prijs voor volwassenen een euro minder. Kijk voor alle details op de informatieve website van Zuiderspel. Zuiderspel zit ook op Twitter.

Eén gedachte over “Win toegangskaarten voor Zuiderspel”

Reacties zijn gesloten.