Wijzigingen Spellenclub Eindhoven

sce-ver-wegVanaf nu zullen er niet volgens het vaste patroon nieuwe berichten verschijnen op Spellenclub Eindhoven. Ik ga alleen maar berichten schrijven wanneer ik er zin in heb. Verder zal ik aangeleverde berichten blijven plaatsen.

De Spellenclub Eindhoven website is onder andere opgericht om een internet gemeenschap te creëren van mensen die geïnteresseerd zijn in spellen, in het bijzonder mensen in de omgeving van Eindhoven. Een ander doel was om de Spellendag Eindhoven nieuw leven in te blazen. Verder was het plan om een goede website te maken en daarop zeer regelmatig berichten te plaatsen. In het begin zou ik zelf deze berichten schrijven, met de bedoeling dat er later meer mensen mee zouden gaan helpen. Veel handen maken licht werk. Verder was er nog het idee dat het eventueel een echte club zou kunnen worden.

De successen

Het doel was 80 bezoekers per dag, wat we al vele maanden geleden gehaald hebben. Op dit moment hebben we ongeveer 1800 unieke bezoekers per maand. Daarvan zijn 36% vaste bezoekers. Meer dan 30 mensen zijn geabonneerd op de RSS feed en 22 mensen volgen de SpellenclubEhv Twitter. We hebben totaal 50 geregistreerde gebruikers. Ook staan Spellenclub Eindhoven berichten vaak hoog in de lijst van zoekresultaten bij Google.

In het begin hebben veel verschillende mensen materiaal aangeleverd en was het geen probleem om elke dag een nieuw berichte te plaatsen. Ook krijgen we veel positieve reacties over de website. Ik vind het ook heel leuk om te doen en heb zo een nieuwe hobby ontdekt: het bloggen.

De problemen

Maar niet alles gaat goed. Zo worden er steeds minder reacties gegeven op de berichten. Er zijn minder mensen die materiaal aanleveren voor nieuwe berichten. Het doel om een goede internet gemeenschap te creëren lijkt niet geslaagd te zijn, omdat er op initiatieven zo goed als geen reacties komen. Zelfs de prijsvragen krijgen bijna geen inzendingen. En de Spellendag Eindhoven op zondag wordt eerder kleiner dan groter.

Conclusie

Ik ben hier nu een hele tijd met veel plezier mee bezig. Ik heb meer dan anderhalf jaar minimaal vier berichten per week geschreven. Maar ik vind de response te laag om er zo mee door te gaan. Daarom zal ik nu alleen nog maar berichten schrijven wanneer ik daar zin in heb en berichten plaatsen die door andere mensen ingezonden worden. Met de vrijgekomen tijd kan ik dan aan andere projecten gaan werken.

Komende tijd ga ik nog wel een aantal dingen proberen af te maken, zoals de Dommeldalse Bordspelbelevenissen en de interviews met spellenspeciaalzaken. Ook heb ik nog wat prijzen liggen waar ik prijsvragen voor ga maken.

Als iemand de taak op zich wilt nemen om de website onder zijn hoede te nemen, dan zal ik de website zowel technisch als met inhoud blijven ondersteunen.

5 gedachten aan “Wijzigingen Spellenclub Eindhoven”

 1. Joran,

  Mij lijkt het plaatsen van berichten alleen als je er zin in hebt een hele gezonde benadering.
  Ik ben een hele trouwe bezoeker en heb altijd genoten van je bijdragen. Bij deze nog een welgemeende “dankuwel” daarvoor.

  En nu maar hopen dat je dikwijls en veel zin hebt 🙂

  Dominique

 2. Hoi Joran,

  Ondanks dat niet de gehele doelstelling is gehaald is je website toch voor veel mensen een dagelijkse bron van informatie geweest. Bedankt voor je goede zorgen.

  Twan

 3. Hoi Joran,

  Jammer, maar heel begrijpelijk. Ik heb altijd je website met veel plezier nog gelezen.

Reacties zijn gesloten.