Afbeeldingen ‘Descent: Journeys in the Dark’ dobbelstenen

descent-diceSoms ben je van plan om wat te maken. Dan begin je er aan, maar maak je het niet af. Zo was ik begonnen met het natekenen van de dobbelstenen van mijn favoriete dungeon crawler Descent: Journeys in the Dark (Road to Legend). Deze afbeeldingen waren bedoeld voor een online dobbelsteen werp programma. Hiermee kan iemand virtueel de dobbelstenen werpen en het resultaat is dan te zien op meerdere door het netwerk verbonden computers.

De aanleiding hiervoor was dat één van de vaste spelers van mijn Descent groepje niet aanwezig kon zijn, maar wel de beschikking had over een computer met webcam. Zo ontstond er het plan om met behulp van webcams toch het spel met zijn allen te gaan spelen. Er moest een verbinding opgezet worden tussen twee computers. Beide kanten zouden met de dobbelstenen moeten kunnen gooien. Voor de verbinding hebben we Windows Live Messenger gebruikt. We hebben twee setjes dobbelstenen, dus dat was ook geen probleem. Verder is het karakter met alle spullen meegegaan naar de speler op de andere locatie, behalve de miniatuur van zijn held. Die zou bij ons in de dungeon geplaatst worden. We hebben even gekeken of we Vassal met een Descent module konden gebruiken voor het werpen van de dobbelstenen, maar dat leek niet echt praktisch.

Het experiment was niet echt geslaagd. De verbinding liep niet altijd even goed en de speler op de andere locatie mengde zich niet makkelijk in het spel. Dit soort spellen zijn toch het leukste als je met zijn allen bij elkaar zit.

De Descent dobbelstenen die ik nagetekend had heb ik dus niet gebruikt. Maar om dat werk niet verloren te laten gaan heb ik ze online gezet. Je kunt het vinden op BoardGameGeek: http://www.boardgamegeek.com/filepage/56448/descent-dice.