Voor de Poorten van Loyang en Vasco da Gama in de Speel-o-Theek

loyang-en-vasco-box999 Games heeft twee nieuwe bordspellen gedoneerd aan de Speel-o-Theek. Het gaat om Voor de Poorten van Loyang van dezelfde maker als het populaire spel Agricola en Vasco da Gama.

In Voor de Poorten van Loyang verbouw je groente op akkers en probeer je zoveel mogelijk geld te verdienen door deze te verhandelen. Het kan gespeeld worden van één tot en met vier spelers en het duurt ongeveer twee uur om te spelen. Omdat veel acties tegelijkertijd gedaan kunnen worden heb je het gevoel dat het spel vlot verloopt. Omdat het aantal mogelijkheden tijdens het spel oploopt, kunnen spelers die graag al hun mogelijkheden overdenken wel eens wat langer over hun beurt doen.

Vasco da Gama is een worker placement resource management game dat gespeeld kan worden met twee tot en met vier spelers. De speelduur is ongeveer negentig minuten. In dit spel wordt er gezocht naar een goede zeeroute naar India. De speler moet kapiteins huren, zeelieden ronselen, schepen bouwen en ze laten varen. Ik heb het spel zelf nog niet gespeeld. Is er iemand die het me uit wil leggen?