Het Spellenspektakelforum wordt Bordspelmania

bordspelmania-websiteEerder is het Bordspelforum gestopt en is het Bordspelplaza daarvoor in de plaats gekomen. Het Spellenspektakel is ook gestopt en het bijbehorende Spellenspektakelforum met spellendatabase wordt nu voortgezet als Bordspelmania. Ze zijn nu geheel onafhankelijk en willen meer zijn dan een gewoon forum. Ze bieden bijvoorbeeld subforums aan voor spellenclubs, een evenementenkalender en een lijst met de laatste berichten van bekende bordspellenblogs. Spellenclub Eindhoven zit daar jammer genoeg nog niet bij. Het online bordspellenlandschap is zo in een paar maanden helemaal veranderd. Hieronder volgt het officiële persbericht.

Onafhankelijk vervolg op Spellenspektakelforum biedt méér dan enkel forumruimte

Nieuw bordspel-epicentrum van de Lage Landen opent vandaag digitale deuren

Emmeloord – Na een korte doch gedegen voorbereiding opent per vandaag, woensdag 18 augustus, de nieuwe site Bordspelmania zijn deuren voor spellenminnend Nederland en Vlaanderen op http://www.bordspelmania.eu. “Wij willen overduidelijk méér zijn dan enkel een forum”, zo verklaart medeverantwoordelijke Dierik Joolink, over de nieuwe en onafhankelijke site die liefhebbers van ‘unplugged’ spellen zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne en Pandemie zeker aan zal spreken.

Familiespelers en veelspelers

Even leek de toekomst van het SpellenSpektakelforum en de bijbehorende database met Nederlandstalige bordspellen – tot voor kort te vinden via http://www.spellenspektakel.nl – onzeker. Toen organisator en eigenaar van de gelijknamige beurs Libéma eerder dit jaar de stekker uit hét bordspelevenement van Nederland trok, leek ook de digitale ontmoetingsplek die hieraan gelieerd was geen lang leven beschoren. Gelukkig bleek 999 Games, bordspeluitgever en eigenaar van het webdomein en de site van het SpellenSpektakel, bereid om alle databases over te dragen aan de enthousiaste moderators van het forum. “We wilden niet alleen alle waardevolle info die we in meer dan 5 jaar hebben opgebouwd behouden, maar er ook nieuwe dingen aan toevoegen”, zo verklaart Joolink. “Kortom: behouden wat goed was, en beter maken wat beter kon. En ons daarbij richten op zowel familiespelers als veelspelers. De drempel moet zo laag zijn dat iedereen die iets heeft met bordspellen – al speel je bij wijze van spreken maar één keer per half jaar met je familie een potje Mens-Erger-Je-Niet – zich er thuis voelt en er wat aan heeft. Dat was onze doelstelling. Daarnaast opereren we nu volledig onafhankelijk. We zijn niet meer gelieerd aan een evenement of uitgever, waardoor onze toekomst geborgd is.”

Alles voor een gezellig spellenavondje

Het resultaat mag gezien worden. Bordspelmania biedt op http://www.bordspelmania.eu de liefhebber van bordspellen niet alleen een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen met regelvragen en de laatste nieuwtjes vertellen, maar ook de eerdergenoemde spellendatabase met honderden titels die door de jaren heen in het Nederlands werden uitgegeven, keurig gerangschikt en voorzien van ervaringen en waarderingen door gebruikers. Overzichtelijker en uitgebreider dan voorheen. De site biedt hiermee een prima gids om inspiratie op te doen voor een gezellig spellenavondje.

Nieuwe toepassingen en mogelijkheden

Via de kalender van de site kunnen alle evenementen van clubs en uitgevers toegevoegd en vervolgens gevonden worden. Bovendien heeft het forum een apart hoekje voor spellenverenigingen. Zij krijgen de mogelijkheid om een eigen subforum beheren. Op het openingsportaal van de site is bovendien een nieuwsfeed te vinden met de meest recente berichten van de beste bordspelblogs van de Lage Landen. “We richten ons met deze site op zowel Nederland als Vlaanderen”, aldus Joolink. “Vandaar dat je op onze linkspagina ook links aantreft naar allerlei bordspelgerelateerde sites uit de Benelux.”

Spiel 2010

Bordspelmania opent zijn deuren overigens precies op tijd, want over ruim twee maanden wordt in het Duitse Essen de grootste bordspelbeurs van Europa gehouden: Spiel 2010. “Een bewuste keuze, natuurlijk”, zo verklaart Joolink. “Daar komen ook altijd veel Nederlanders en Vlamingen. De economische crisis lijkt een positieve invloed gehad te hebben op het spelen van bordspellen, aangezien het een goedkoper alternatief is voor een avondje vermaak. Het is dus vrij populair. Op Spiel 2010 worden weer honderden nieuwe titels gelanceerd en er komen in 4 dagen tijd zo’n 150.000 bezoekers. Dat is nogal wat! Op http://www.bordspelmania.eu zal er dan ook vast en zeker nog vooruitgeblikt gaan worden op dit grootse evenement!”

Onafhankelijk vervolg op Spellenspektakelforum biedt méér dan enkel forumruimte
Nieuw bordspel-epicentrum van de Lage
Landen opent vandaag digitale deuren
Emmeloord – Na een korte doch gedegen voorbereiding opent per vandaag, woensdag 18
augustus, de nieuwe site Bordspelmania zijn deuren voor spellenminnend Nederland en
Vlaanderen op http://www.bordspelmania.eu. “Wij willen overduidelijk méér zijn dan enkel een
forum”, zo verklaart medeverantwoordelijke Dierik Joolink, over de nieuwe en onafhankelijke site
die liefhebbers van ‘unplugged’ spellen zoals Kolonisten van Catan, Carcassonne en Pandemie
zeker aan zal spreken.
Familiespelers en veelspelers
Even leek de toekomst van het SpellenSpektakelforum en de bijbehorende database met
Nederlandstalige bordspellen – tot voor kort te vinden via http://www.spellenspektakel.nl – onzeker.
Toen organisator en eigenaar van de gelijknamige beurs Libéma eerder dit jaar de stekker uit hét
bordspelevenement van Nederland trok, leek ook de digitale ontmoetingsplek die hieraan gelieerd
was geen lang leven beschoren. Gelukkig bleek 999 Games, bordspeluitgever en eigenaar van het
webdomein en de site van het SpellenSpektakel, bereid om alle databases over te dragen aan de
enthousiaste moderators van het forum. “We wilden niet alleen alle waardevolle info die we in meer
dan 5 jaar hebben opgebouwd behouden, maar er ook nieuwe dingen aan toevoegen”, zo verklaart
Joolink. “Kortom: behouden wat goed was, en beter maken wat beter kon. En ons daarbij richten op
zowel familiespelers als veelspelers. De drempel moet zo laag zijn dat iedereen die iets heeft met
bordspellen – al speel je bij wijze van spreken maar één keer per half jaar met je familie een potje
Mens-Erger-Je-Niet – zich er thuis voelt en er wat aan heeft. Dat was onze doelstelling. Daarnaast
opereren we nu volledig onafhankelijk. We zijn niet meer gelieerd aan een evenement of uitgever,
waardoor onze toekomst geborgd is.”
Alles voor een gezellig spellenavondje
Het resultaat mag gezien worden. Bordspelmania biedt op http://www.bordspelmania.eu de
liefhebber van bordspellen niet alleen een discussieforum waar spelers elkaar vinden, helpen met
regelvragen en de laatste nieuwtjes vertellen, maar ook de eerdergenoemde spellendatabase met
honderden titels die door de jaren heen in het Nederlands werden uitgegeven, keurig gerangschikt
en voorzien van ervaringen en waarderingen door gebruikers. Overzichtelijker en uitgebreider dan
voorheen. De site biedt hiermee een prima gids om inspiratie op te doen voor een gezellig
spellenavondje.
Nieuwe toepassingen en mogelijkheden
Via de kalender van de site kunnen alle evenementen van clubs en uitgevers toegevoegd en
vervolgens gevonden worden. Bovendien heeft het forum een apart hoekje voor
spellenverenigingen. Zij krijgen de mogelijkheid om een eigen subforum beheren. Op het
openingsportaal van de site is bovendien een nieuwsfeed te vinden met de meest recente berichten
van de beste bordspelblogs van de Lage Landen. “We richten ons met deze site op zowel Nederland
als Vlaanderen”, aldus Joolink. “Vandaar dat je op onze linkspagina ook links aantreft naar allerlei
bordspelgerelateerde sites uit de Benelux.”
Spiel 2010
Bordspelmania opent zijn deuren overigens precies op tijd, want over ruim twee maanden wordt in
het Duitse Essen de grootste bordspelbeurs van Europa gehouden: Spiel 2010. “Een bewuste keuze,
natuurlijk”, zo verklaart Joolink. “Daar komen ook altijd veel Nederlanders en Vlamingen. De
economische crisis lijkt een positieve invloed gehad te hebben op het spelen van bordspellen,
aangezien het een goedkoper alternatief is voor een avondje vermaak. Het is dus vrij populair. Op
Spiel 2010 worden weer honderden nieuwe titels gelanceerd en er komen in 4 dagen tijd zo’n
150.000 bezoekers. Dat is nogal wat! Op http://www.bordspelmania.eu zal er dan ook vast en zeker
nog vooruitgeblikt gaan worden op dit grootse evenement!”