Thunderstone videorecensie

Op dit moment ben ik druk bezig met het omzetten van de Spellenclub Eindhoven website naar de nieuwe Roll the Dice website. Daardoor heb ik wat minder tijd over om artikelen te schrijven. Daarom dit korte berichtje over Thunderstone dat ik tegenkwam op BoardGameGeek.

Het was te verwachten dat na het succes van Dominion andere ‘deck building’ spellen snel zouden volgen. Eén van de eerste is Thunderstone die al vorig jaar uitgekomen is. Ik heb op de Ducosim zomerbeurs het spel en de eerste uitbreiding gekocht en op Essen heb ik de tweede uitbreiding gekocht. Thunderstone lijkt op Dominion, maar is toch anders. Het heeft een sterk fantasie thema en het spelmechaniek is in beginsel hetzelfde als Dominion, maar met een andere draai. Lang wachten op de eindeloze kaartenreeksen van de tegenstander zul je niet vaak doen. En je hebt elke beurt in ieder geval keuze uit drie dingen: vechten, naar het dorp gaan of rusten (kaart afleggen). Lijkt dit spel interessant? Bekijk dan deze videorecensie van Thunderstone op Vimeo: Thunderstone: Insert comment comparing this to Dominion here.

Als je het een keer wilt spelen, laat het me weten en dan neem ik het mee naar een Gameforce avond of Roll the Dice spellenavond.