Dommeldalse bordspelbelevenissen – Spellenmiddag Gameforce

Dit bericht is verouderd. Je kunt hier de nieuwe versie vinden: Dommeldalse bordspelbelevenissen – De Gameforce zondagmiddag.

Weet je al wat je vandaag gaat doen? Misschien heb je wel zin om een bord- of kaartspel te gaan spelen. In de regio Eindhoven zijn hiervoor vele mogelijkheden. Zo zijn er clubs en verenigingen die speelbijeenkomsten organiseren. Daarnaast zijn er ook groepen mensen die zichzelf georganiseerd hebben. Verder hebben we in Eindhoven ook de speelruimte in de spellenspeciaalzaak Gameforce, die meerdere dagen per week open is.

In deze serie worden de verschillende mogelijkheden om bordspellen te spelen in de regio Eindhoven onder de loep genomen. Deze aflevering gaat over:

Spellenmiddag bij Gameforce

Elke eerste zondag van de maand worden er in de middag bord- en kaartspellen gespeeld in de speelruimte van Gameforce. Gameforce is een spellenspeciaalzaak in Eindhoven met daarbij een enorme speelruimte met ruimte voor ongeveer 140 mensen. De toegang is €2,50 per dag. Op elke eerste zondag van de maand is er een spellenmiddag waar een aantal bordspelspelers op af komen. Het zijn er niet veel, maar er is altijd wel wat te doen. Vaak spreken spelers met elkaar af om samen een bepaald spel te gaan spelen, waarbij je aan kunt schuiven. De leeftijd van de spelers is ongeveer tussen de twintig en veertig jaar. Er komen voornamelijk mannen. De speelmiddag begint om 12 uur en duurt tot 18 uur. De meeste spelers komen pas rond 13 uur binnen.

Vaak worden er nieuw aangeschafte bordspellen uitgeprobeerd. Meestal middellange tot lange spellen. Voorbeelden zijn Hoogspanning, Battlestar Galactica, Defenders of the Realm, Le Havre, TransAmerica, Agricola, Caylus. Alles is mogelijk.

Er mogen geen eigen consumpties in de ruimte genuttigd worden. Maar er is in de winkel van alles te krijgen, waaronder: verschillende koude dranken, ijsjes, chips, koude snacks zoals mars en snickers en warme snacks zoals worstenbroodjes en tosti’s.

In de speelruimte van Gameforce staat ook de Speel-o-Theek. Dit is een spellenkast met meer dan 280 verschillende bord- en kaartspellen. Voor de spellendag kun je zelf een spel meenemen of een spel spelen uit de Speel-o-Theek.

Tegelijk met de spellendag wordt er ook een toernooi gehouden in de speelruimte. Bijvoorbeeld een Pokémon, Yu-Gi-Oh! of Magic toernooi. Maar er worden altijd een aantal tafels vrij gehouden voor de bordspelspelers.

Kijk voor meer informatie op de website van Gameforce.

Samenvatting

Wat: Spellenmiddag bij Gameforce.
Wanneer: Elke eerste zondag van de maand van 12 uur tot 18 uur.
Wie: Iedereen
Waar: Speelruimte van Gameforce (Visserstraat 18A, 5612 BT Eindhoven – kaart).
Entree: €2,50