Carcassonne: Jagers en Verzamelaars

Spelgegevens

Naam spel Carcassonne: Jagers en Verzamelaars
Spelbedenker Klaus-Jürgen Wrede
Uitgever Hans im Gluck / 999 Games
aantal spelers 2-5 leeftijd 8+ tijdsduur 45 minuten
prijs 15,00 soort spel tactisch bordspel

Achtergrond

Voordat de mensheid het stadje Carcassonne gesticht had, waren er rond dit gebied veel bossen en wilde dieren. De mensen hadden er een dagtaak aan om het gebied tot hun nut te maken. Vissen vangen, bessen plukken en wilde beesten vangen was hun favoriete bezigheid.

Korte spelbeschrijving

Net als bij het gewone Carcassonne moet je tegels aanleggen en kun je daar mensen op plaatsen. Dit keer bestaan de tegels uit bossen, rivieren, meren en weilanden. Op de weilanden staan wilde dieren. Zij leveren punten op. Echter kan een tijger op de tegel weer dieren doden. De rivieren zitten vol vis. Ook deze leveren punten op. En de visserhut in jouw kleur levert weer extra punten op voor de vissen. De bossen bevatten soms goud. Wanneer je een bosgebied met daarin een goudader afsluit, dan mag je een extra tegel pakken en aanleggen. Deze extra tegels bevatten zeer prettige plaatjes. Ze leveren vaak goed op. Ook nu kun je punten verzamelen door je poppetjes zo goed mogelijk in te zetten. Alle basisregels van Carcassonne gelden ook voor dit spel. Dit spel heeft alleen wat andere mogelijkheden.

Beoordeling

Ook nu zijn de spelregels simpel. Dus wederom snel te leren en veel speelplezier. Jammer is alleen dat de tegels minder duidelijk zijn. Het zijn vaak drukke tegels en daardoor is het vaak wat minder overzichtelijk. De aanvullingen en het andere thema maken dit toch weer tot een leuk afwisselend spel.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website.