Dominion: Hinterlands komt eraan

Op de website van Rio Grande Games is te lezen dat de zesde uitbreiding van het populaire deckbuilding kaartspel Dominion in oktober uit gaat komen. Ik vermoed dat die op Spiel ’11 uitgebracht gaat worden. De uitbreiding met de naam Dominion: Hinterlands bevat 26 nieuwe koninkrijkkaarten met als thema kaarten met een effect wanneer je ze koopt of krijgt. Dit is een ‘grote’ uitbreiding waarvoor je Dominion of Dominion: Intrigue nodig hebt om het te kunnen spelen.

De verwachting is dat na Dominion: Hinterlands nog een kleine en een grote uitbreiding uitgebracht gaan worden. Wat er daarna gaat gebeuren is onbekend. Donald X. Vaccarino heeft gezegd dat hij daarna van plan is om opzichzelfstaande Dominion gebaseerde spellen te gaan maken, net zoals bij Carcassonne met Carcassonne: Jagers en verzamelaars.

NK Dominion

Op zondag 4 september 2011 vindt het allereerste Nederlands Kampioenschap Dominion plaats op Spellen aan Zee in Den Haag. Je kunt je nog tot 19 augustus opgeven. Kijk voor meer informatie op de website van Spellen aan Zee.