Dominion Shuffle

Ik ben geen grote fan van computerversies van bordspellen. Maar soms is het wel handig om voor bepaalde taken een digitale hulp te hebben. Zo werd het uitzoeken van de tien willekeurige koninkrijkskaarten voor een spelletje Dominion steeds lastiger, zeker als je een gebalanceerde set wilt hebben.

Daarom heb ik in februari 2010 een programma geschreven voor Android waarmee je tien koninkrijkskaarten kunt selecteren. Ik heb dit programma Dominion Shuffle genoemd. Er bestonden toen ook al een aantal andere soortgelijke programma’s maar nog geen goede voor mijn telefoon. Een doelstelling voor Dominion Shuffle was dat het zo flexibel mogelijk moest zijn en dat er geen uitbreiding specifieke opties in zaten – dit is uiteindelijk niet gelukt. Zo had je bijvoorbeeld in de concurrerende applicaties een optie om een reactiekaart toe te voegen als er een aanvalskaart gekozen was. Deze mogelijkheid heb je in Dominion Shuffle met behulp van conditionele minimums.

Het programma onderscheid kaarten en groepen van kaarten. Een kaart kan in meerdere groepen voorkomen. Zo heb je voor elke uitbreiding een groep en daarnaast heb ik groepen bedacht waarop je zou willen kunnen selecteren. Zo heb ik een groep aanvalskaarten en een groep reactiekaarten. Je kunt dan bijvoorbeeld aangeven dat als er één kaart uit de aanvalskaartengroep gekozen wordt dat er dan ook minimaal één kaart uit de reactiekaarten groep gekozen moet worden. Maar er zijn bijvoorbeeld ook groepen voor de kosten van kaarten. Zo kun je aangeven dat je uit de groepen met kaarten die 2, 3, 4 en 5 kosten elk één kaart wilt hebben. Ook kun je een maximum aangeven. Bijvoorbeeld niet meer dan één kaart die je meer dan twee acties geeft om te zorgen dat je tijdens het spelen niet van die lange kettingen van acties gaat krijgen. Ik heb een video gemaakt waarin ik laat zien hoe je Dominion Shuffle kunt gebruiken.

Op dit moment hebben al 13485 mensen deze applicatie geïnstalleerd en heb ik veel positieve reactie gekregen. Ook krijg ik veel verzoeken om de applicatie en de kaartendatabase te vertalen. Met de hulp van vrijwilligers is Dominion Shuffle nu verkrijgbaar in de volgende talen: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Pools en Fins. Heb je een Android telefoon en speel je vaak Dominion, probeer Dominion Shuffle dan een keer. Het is gratis te downloaden van de Android Market. Voor meer informatie zie:

2 gedachten aan “Dominion Shuffle”

    1. Nee, zeker niet. Dat omdat ik geen iPhone heb. Maar voor de iPhone zijn er zeker een aantal soortgelijke applicaties.

Reacties zijn gesloten.