Roll The Dice Top 10 spellen voor bij de barbecue

Dit is het resultaat van de eerste Roll The Dice Top 10. De afgelopen speelavond werd voorafgegaan door de jaarlijkse barbecue voor leden. Daarom is ‘spellen voor bij de barbecue’ als onderwerp gekozen. Er zijn zesentwintig spellen genomineerd en op de afgelopen speelavond hebben twintig mensen hieruit hun Top 5 gekozen. Dit heeft de lijst van de volgende tien beste spellen voor bij de barbecue opgeleverd.

10 Pecunia non Olet Voor als de meeste zijn uit gegeten. Wat er in gaat moet er ook weer uit. En in dit spel kan een speler kan die niet aan de beurt is zich rustig even terug trekken om… zijn laatste stukje vlees om te draaien.
 9 Regenwormen Barbecue Extra proteïnen.
 8 Schaken Meer houtskool.
 7 Genius Kan in de vaatwasser.
 6 Jenga Maar dan wel met blokken van 30 cm.
 5 Get Bit De haai lust ook een lekker stukje vlees, melig met tot wel 6 personen aan de statafel en deze kaartjes kunnen goed tegen kleffe vingers.
 4 Regenwormen Wie verzamelt het meeste “worstjes / wormen”?
 3 Blokus Makkelijk schoon te maken.
 2 Perudo Al dat plastic kan goed tegen de vette vingers en vooral hoog bieden als je vlees dreigt aan te branden.
 1 Black Stories Voor als de gespreksstof op is.

Er zitten veel spellen tussen die goed tegen de vette vingers kunnen met op nummer één het spel waarvoor je helemaal niets hoeft aan te raken. Bij Black Stories beschrijft de spelleider een situatie waarna de deelnemers moeten raden wat er gebeurd is door ja/nee vragen te stellen. Een doos van Black Stories bevat ongeveer vijftig kaarten met daarop verschillende verhalen die bijna allemaal met moord of dood te maken hebben. Voor een voorbeeld bekijk de Black Stories puzzels op deze website.

Elke maand zal er een nieuwe Roll The Dice Top 10 verschijnen. Als je ideeën hebt voor een Top 10 onderwerp of als je wilt meedoen met het nomineren van de spellen, stuur dan een e-mail naar webmaster@rollthedice.nl.