Water Lily

Spelgegevens

Naam spel Water Lily
Spelbedenker Dominique Ehrhard
Vormgeving Vincent Dutrait
Uitgever GameWorks
aantal spelers 2 – 4 leeftijd 7+ tijdsduur 20 minuten
prijs ± 23 soort spel Bluf/race

De eerste indruk

Als je de doos open doet zie je meteen dat het een simpel spel is. Vijf verschillende kleuren schijven met kikkers erop en een simpel speelbord. Een mooi spelregelboekje in een aantal verschillende talen.

De voorbereiding

Om de beurt pak je blind een van de vijf kleurenfiches uit het zakje. De kleur die je gepakt hebt, is jou kleur kikker. Niemand anders weet dus welke kleur kikker jij bent. De kikkerschijven worden op de begin posities gesplaats in de volgorde die op het bord staat. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren met jouw kikkers.

Spelverloop

In het begin staan de kikkers op elkaar gestapeld aan de rand van de vijver. Alleen de bovenste kikker kan springen, en alleen diagonaal, dus niet zigzaggend. Zo hoog als de toren is, zo veel lelies ver mag je springen. Ben je de vierde kikker, dan mag je vier plekken springen. Je mag op andere kikkers landen, maar je geen stapel maken met meer dan vier kikkers. Niemand weet welke kleur elke speler is en daarom mag je springen met elke kleur kikker. Je scoort punten door in de glijbaan aan het einde van de vijver te vallen. Als eerste aankomen levert niet veel punten op, maar te laat komen levert helemaal niets op. De eerste vier kikkers krijgen punten. Als de glijbaan vol zit, mogen er geen kikkers meer in.

Als alle kikkers van één kleur in de glijbaan zitten is het spel afgelopen. Dan maakt iedereen zijn kleur bekend. Wie de meeste punten heeft, is de winnaar. Als het gelijkspel is, wint degene die het meeste aantal vier punten heeft, daarna drie punten, etc.

Tips en opmerkingen

Het spel is afgelopen voordat je het in de gaten hebt. Dus speel slim en laat niet merken welke kleur kikker je bent. Zorg ervoor dat jij zoveel mogelijk kikkers in de glijbaan krijgt en de andere niet.

Oordeel recencent

In het spel zit weinig uitdaging. Het is wel grappig om een keer te spelen, maar niet echt voor herhaling vatbaar. Heel goed dat de spelregels in meerdere talen geleverd zijn. Er wordt in acht simpele stappen het spel uitgelegd, erg duidelijk en het boekje ziet er mooi uit. Bij de vormgeving van het bord en de speelschijven hebben ze wat steken laten vallen.


Eén gedachte over “Water Lily”

  1. Mocht je in het bezit zijn van een paar jonge kinderen dan is dit een heel leuk spelletje. Ook zij snappen het namelijk heel vlot en persoonlijk kan ik erg genieten van mijn dochter tijdens dit spelletje. Voor veelspelers is er inderdaad weinig aan maar als ouder voeg ik hem zonder pardon aan mijn collectie toe als de mogelijkheid zich zou voordoen

Reacties zijn gesloten.