Verkiezing Spel van het Jaar

Sinds kort heeft Nederland er weer een verkiezing bij. Het gaat om: Verkiezing Spel van het Jaar. Er zijn drie categorieën met elk drie genomineerden. De spellen zijn allemaal maximaal vijf jaar oud. Uit elke categorie kan iedereen tot en met 11 december één favoriet kiezen. De winnaar per categorie mag zich een jaar lang winnaar van Spel van het jaar noemen.

Categorie 3-6 jaar:

  • Poepie Knor – Jumbo
  • Piet Piraat Naar de haaien – Studio 100
  • Carcassonne Junior – 999 Games

Categorie 6-12 jaar:

Categorie +12 jaar:

Zoals al eerder gezegd, stemmen kan nog tot 11 december via de site van Verkiezing Spel van het Jaar. Onder alle stemmers worden de genomineerde spellen verloot. De winnaar van de Verkiezing Spel van het Jaar wordt op diezelfde site bekend gemaakt op 14 december.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “Verkiezing Spel van het Jaar”

  1. Ik weet niet wat ik van deze verkiezing Spel van het Jaar moet vinden. Ik denk dat het geen verkiezing is voor bordspelspelers. Als je kijkt naar de 12+ categorie. Geen één serieus bordspel. Het wordt waarschijnlijk weer een zoveelste sticker die op dozen komen, waardoor een spel meer verkocht gaat worden.

    En het spel van het jaar 2012 is een spel dat uitgekomen is tussen 2006 en 2011. Dat is wel heel ruim. Het moet eigenlijk “De Verkiezing van het Spel van tussen 2006 en 2011” heten. Het valt me mee dat het geen geld kost voor de uitgevers om hun spel voor te dragen. Ze hoeven pas €1500 te betalen als een spel genomineerd is. Verder is het volgens mij ook onbekend wie er in deze vakjury zit.

    Ik ga in niet stemmen voor het Spel van het Jaar 2012. En ik zie nu hoe goed, ondanks de problemen van afgelopen jaar, de Nederlandse Spellenprijs (http://www.spellenprijs.nl) is.

Reacties zijn gesloten.