Puzzel 143 – Ticket to Ride #31

Winnaar vorige keer

#1: Wilfred.

Gefeliciteerd Wilfred!

Oplossing vorige puzzel

Niemand heeft de geheime regel geraden. Wilfred heeft één goed voorbeeld gegeven en is daarom de winnaar. De geheime regel was: spellen waarvan het thema gebaseerd is op een boek gesorteerd op publicatiejaar.

Regels

Gegeven zijn een bord, twee tickets en 12 wagonkaarten. De bedoeling is om zo veel mogelijk punten te scoren door trajecten te bezetten. Om een traject te bezetten is een aantal wagonkaarten van de kleur van de route nodig gelijk aan de lengte van het traject. Een wagonkaart kan maar een maal gebruikt worden. Een joker kan voor elke kleur ingezet worden. Een grijze route kan met elke kleur bezet worden, maar de gebruikte wagonkaarten moeten wel allemaal dezelfde kleur hebben.

Een ticket is gehaald als er een aaneensluitend spoor van bezette trajecten is tussen de twee stations. Een ticket dat gehaald is levert het aantal punten op dat op de kaart staat. Elk ticket dat niet gehaald is levert hetzelfde aantal minpunten op.

Punten worden tevens verdiend met het bezetten van trajecten. De onderstaande tabel laat het aantal punten zien wat met een traject verdiend  wordt:

Lengte 1 2 3 4 5
Punten 1 2 4 7 10

Tevens krijgt degene die de langste aaneengesloten route heeft 10 punten. Gelieve dan ook je langste route te vermelden. Bij het bepalen van de langste route mag elk traject maar een keer gebruikt worden. Het traject mag zichzelf wel kruisen (mogelijk bij Den Bosch en Eindhoven). Indien meerdere mensen de langste route hebben krijgen ze allemaal de volledige punten.

Oplossingen kunnen gegeven worden door aan te geven welke trajecten bezet worden, en het resulterende aantal punten. Een voorbeeld:

Je tickets zijn Eindhoven-Den Bosch (5 punten) en Zuid-Holland-Limburg (8 punten) en je hebt 12 jokers. Je kan dan bijv. de volgende oplossing geven:

Eindhoven-Den Bosch, Eindhoven-Tilburg, België-Eindhoven: 18 punten (10 + 7 + 4 + 5 – 8), langste route: 9.

U kunt uw antwoorden voor deze week insturen door een reactie op dit bericht te geven.

Deadline

De deadline voor het insturen van oplossingen is woensdag 30 november om 5 uur in de ochtend.

Eén gedachte over “Puzzel 143 – Ticket to Ride #31”

 1. Lijkt me als volgt:
  Gelderland-Oss-Den Bosch-Eindhoven-Tilburg
  Route: 20 punten
  Tickets: per saldo 0 punten
  Langste route: 10 punten (12)

  Totaal 30 punten

Reacties zijn gesloten.