Tridio Twist!

Spelgegevens

Naam spel Tridio Twist!
Spelbedenker Marijn van Herel & Eliane Scharten
Uitgever Productief bv
aantal spelers 1 leeftijd 8+ prijs 15 soort spel Puzzel

De eerste indruk

Voor een uitdagende puzzel ben ik altijd wel in en Tridio Twist! was weer eens wat anders dan de gebruikelijke puzzel spellen. De drie verschillende speelstukken bestaan uit twee, drie en vier blokken. Op de blokken staan drie verschillende kleuren en de blokken kun je afzonderlijk draaien. Veel verschillende mogelijkheden dus.

De voorbereiding

Het enige wat je nodig hebt zijn de speelstukken en het boekje dat in de doos zit. Je kiest een van de 48 verschillende puzzels uit die je wilt maken een gaat aan het puzzelen.

Spelverloop

Door de blokken te draaien en op elkaar te stapelen moet je tot het juiste antwoord zien te komen. In het boekje staat niet welke blokken je moet gebruiken, af en toe heb je ze namelijk niet allemaal nodig. In het begin heb je snel onder de knie hoe het in elkaar zit. Na een aantal gemakkelijke puzzels word het al snel uitdagend. Doordat elk blok anders in elkaar zit is het af en toe lastig om de puzzel kloppend te krijgen. Ze hebben het dus gelukkig niet makkelijk gemaakt

Tips en opmerkingen

Het is een erg eenvoudig maar leuk spel. Het is weer eens wat anders dan de standaard puzzel spellen. Het spel is mooi vormgegeven, de blokken zien er goed uit en zijn van degelijke kwaliteit. Een boekje waarin de puzzels duidelijk zijn aangegeven. En zelfs nog vier bonuspuzzels voor de puzzelfanaat waarvoor twee sets van Tridio Twist! nodig zijn.

Oordeel recencent

Zeker een aanrader voor puzzelliefhebbers. Geeft genoeg puzzelplezier. Mooi uitgevoerd en genoeg puzzels. Het ziet er moeilijker uit, dan dat het is!