Packhuys

Spelgegevens

Naam spel Packhuys
Spelbedenker Michael Schacht
Uitgever 999 Games / Jumbo
aantal spelers 2-4 leeftijd 12+ tijdsduur 30-60 minuten
prijs 20,00 soort spel strategisch bordspel

Achtergrond

Welkom kooplieden, in de havenstad Amsterdam. In de 17e eeuw bloeide het havengebied van Amsterdam behoorlijk op. Veel kooplieden proberen hier hun grote packhuizen aan te leggen en machtig te worden in dit handelscentrum.

Korte spelbeschrijving

Met behulp van pakhuiskaarten en waterkaarten proberen de spelers hun havengebied zo groot mogelijk te maken. Soms moet je belasting betalen of staat er een kapersschip te wachten. Zorg dat je voldoende goudstukken hebt om je belasting te betalen. Het is handig om veel verschillende grondstoffen te bezitten en te zorgen dat je de grootste macht hebt in een havengebied. Kleine havens kunnen practisch zijn, maar vooral de grote havens leveren de winst op.

Beoordeling

Het spel is vrij simpel te leren. De uitvoereing is ook vrij simpel. Het spelprincipe is niet echt uitdagend, hoewel je toch een beetje tactisch inzicht moet hebben. Met 4 spelers wordt het meteen een stuk interessanter. Ook de extra scenario’s zijnwat interessanter. Het is een aardig spelletje om even tussendoor te doen.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website.