Roll The Dice Top 10 spellen voor grote groepen

Het thema van de afgelopen spellenzondag was spellen voor grote groepen, of anders: spellen voor zes of meer personen. Dit is hetzelfde thema als deze Roll The Dice Top 10. De afgelopen twee Roll The Dice speeldagen (zondagmiddag en zaterdagavond) hebben de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete veelspelersspellen. Deze keer zijn alle dertig stemformulieren ingevuld. In tegenstelling tot de vorige keer kende de meeste mensen veel spellen uit de lijst.

De Roll The Dice Top 10 spellen voor grote groepen:

10 Toc Toc Woodman
 9 Black Stories
 8 Regenwormen
 7 Ca$h ’n Gun$
 6 Battlestations
 5 Roborally
 4 Weerwolven van Wakkerdam
 3 Shadows over Camelot
 2 Machiavelli
 1 7 Wonders

De winnaar is 7 Wonders. De vijf hoogste noteringen steken qua puntenaantal hoog boven de rest van de lijst uit. Dit zijn de echte winnaars. Onderling liggen ze dicht bij elkaar. Dan komt, wat opvallend is voor zo’n relatief onbekend spel, Battlestations die in zijn eentje de middengroep vertegenwoordigt. Waarschijnlijk is dit spel zo hoog op de lijst gekomen omdat Gorilla Games op de zondag aanwezig was met een demonstratie en omdat er veel fans aanwezig waren (waaronder ik). De overige spellen op de lijst bungelen maar wat onderaan. Imperial 2030 is net niet in de Top 10 gekomen en niemand had gestemd op Junkjard Races en Pit.

Eén gedachte over “Roll The Dice Top 10 spellen voor grote groepen”

  1. Het verbaast me wel dat 7 Wonders helemaal bovenaan is gekomen. Het is een aardig spel, met een leuk ‘nieuw’ spelmechanisme, maar zo goed is het ook alweer niet. Of steekt het als veelspelerspel er echt bovenuit? Het is wel zo dat het aantal spelers niet veel invloed heeft op de lengte van het spel, wat een groot pluspunt is. Alleen Black Stories is op dat gebied beter, waarbij met meer spelers het spel korter duurt.

Reacties zijn gesloten.