Stefs Top 10 meest gespeelde spellen van 2011

Met een smartphone is het tegenwoordig heel makkelijk om je gespeelde spellen op BoardGameGeek bij te houden. Er zijn ook steeds meer mensen die dat doen. Aan het einde van dit jaar presenteren een aantal Roll The Dice leden hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2011. Deze Top 10 is van Stef.

2011 was weer een leuk spellenjaar. Wanneer ik op BoardGameGeek kijk naar de gespeelde spellen, valt me op dat de snelle, kleine spellen tot mijn meest gespeelde spellen behoren. Soms doordat we het spel demonstreren, zoals Dobbel. Maar ook omdat het spel lekker snel op school, mijn werk, gespeeld kan worden (Catan: Het snelle Kaartspel en It Happens). Van de wat grotere spellen is Grand Cru wel mijn topper. Tenslotte moet ik nog even kwijt dat Weerwolven van Wakkerdam mijn verreweg meest gespeelde spel is. Dit spelen we met de leiding en kinderen heel veel op ons kinderkamp. Tijdens het kamp heb ik echter de gespeelde spellen niet bijgehouden. Hieronder mijn hele Top 10 meest gespeelde spellen:

  1. Dobbel
  2. It Happens
  3. De Kolonisten van Catan: Het snelle Kaartspel
  4. Dixit
  5. Get Bit
  6. Grand Cru
  7. 7 Wonders
  8. Roma
  9. Toc Toc Woodman / Weerwolven van Wakkerdam
  10. Wiraqocha

Totaal gespeelde spellen: 297 spellen (dit aantal zal in werkelijkheid iets hoger liggen)

Veel speelplezier volgend jaar!

Stef Noordermeer