Jorans Top 10 meest gespeelde spellen van 2011

Met een smartphone is het tegenwoordig heel makkelijk om je gespeelde spellen op BoardGameGeek bij te houden. Er zijn ook steeds meer mensen die dat doen. Aan het einde van dit jaar presenteren een aantal Roll The Dice leden hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2011. Deze Top 10 is van Joran.

Black Stories is aan het einde van dit jaar snel omhoog gegaan vanwege bezoekjes aan familie. Maar het verdient zijn eerste plaats als spel dat je bijna overal en makkelijk kunt spelen. Tot nu toe vind ik Black Stories 2 wel wat minder dan deel 1. King of Tokyo heb ik gekocht en neem ik vaak mee als tussendoorspel, en wordt dan ook vaak gespeeld. Met veel plezier werken we met een groep helden elke woensdagavond door een nieuwe kerker in de Dungeons & Dragons Bordspellen, waarbij geen spelleider nodig is. Battlestations hebben we op Zuiderspel ontdekt en spelen we nu regelmatig. Ik heb intussen genoeg Dominion gespeeld – en die staat daarom ook niet in de lijst – maar Rune Age is een leuke en gevarieerde vervanger. Vorig jaar hebben we Descent: Road to Legend uitgespeeld en nu zijn we bezig de scenario’s van de laatste uitbreiding te spelen.

  1. Black Stories (deel 1 en 2) 21x
  2. King of Tokyo 18x
  3. Blue Moon 16x
  4. Dungeons & Dragons Board Game (Ravenloft 8x, Ashardalon 8x) 16x
  5. Fluxx (waarvan Zombie 3x, Pirate 2x) 14x
  6. Battlestations 11x
  7. Rune Age 9x
  8. De Kolonisten van Catan: Het snelle Kaartspel 7x
  9. Toc Toc Woodman 7x
  10. Descent: The Tomb of Ice (plus een custom scenario) 5x

In 2011 heb ik in totaal 274 spellen gespeeld. Het zal waarschijnlijk iets meer zijn omdat je soms vergeet een spel te loggen, maar ik heb het redelijk goed bijgehouden. Eén van mijn goede voornemens is om snel de recensie van Descent: Road To Legend af te maken.

Eén gedachte over “Jorans Top 10 meest gespeelde spellen van 2011”

Reacties zijn gesloten.