Roll The Dice Top 10 spellen voor twee spelers

Het thema van de afgelopen spellenzondag was spellen voor twee spelers. Dit is hetzelfde thema als deze Roll The Dice Top 10. Tijdens deze zondag en de zaterdag ervoor hebben de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete twee speler spellen. Deze keer zijn er dertig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 spellen voor twee spelers:

1 De Kolonisten van Catan: Het Kaartspel
 2 Magic: The Gathering
 3 Lost Cities
 4 Battlelore
 5 Mr. Jack
 6 Schaken
 7 Memoir ’44
 8 Blue Moon
 9 Carcassonne: De Burcht
 10 QuattroWar of the Ring en Khet

Net als de vorige keer heeft een Kolonisten van Catan spel gewonnen. Hij staat dik bovenaan met iets daaronder Magic: The Gathering, het kaartspel dat het nieuw genre van verzamelkaartspellen op de kaart gezet heeft. De middenmoot wordt aangevoerd door het spel dat je samen met je vrouw kunt spelen: Lost Cities. Ik vind het mooi dat twee spellen met het Command and Colors spelsysteem in de lijst staan: Battlelore en Memoir ’44. De lijst wordt afgesloten door drie spellen die allemaal evenveel punten hebben gescoord.

Gemiddeld hadden de stemmers 11 van de 30 genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 24.