Roll The Dice Top 10 sciencefiction spellen

Het thema van de afgelopen spellenzondag was sciencefiction spellen, als oefening voor het sciencefiction themaplein op Zuiderspel. Dit is hetzelfde thema als deze Roll The Dice Top 10. Tijdens deze zondag en de spellenavond ervoor hebben de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete spellen over ruimtereizen, buitenaardse wezens en futuristische uitvindingen. Deze keer zijn er drieëntwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 sciencefiction spellen:

1 RoboRally
 2 Ad Astra
 3 Race for the Galaxy
 4 Battlestations
 5 King of Tokyo
 6,7 Twilight Imperium
6,7 Panic Station
 8 The Resistance
 9 Starfarers of Catan
 10 Killer Bunnies and the Journey to JupiterStar Munchkin

De winnaar is de klassieker RoboRally van Richard Garfield (Magic: The Gathering). Dit spel staat samen met nummers twee tot en met vier stevig bovenaan de lijst. Battlestations staat waarschijnlijk zo hoog vanwege het bezoek van Gorilla Games aan Roll The Dice een tijdje terug en omdat er een vaste speelgroep van dit spel meegestemd heeft. Maar het is dan ook wel een heel leuk spel :D. Het wordt gevolgd door King of Tokyo, ook van Richard Garfield. Het nieuwe Panic Station staat op een gedeelde zesde en zevende plaats met het grote Twilight Imperium. De lijst wordt afgesloten door de melige spellen Killer Bunnies en Star Munchkin. Space Alert is net niet in de Top 10 gekomen.

Gemiddeld hadden de stemmers 11 van de 36 genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 26 (door weer dezelfde persoon als vorige keer).