Clue Investigator

Spelgegevens

Naam spel Clue Investigator
Spelbedenker Reiner Knizia
Uitgever Productief bv
aantal spelers 1 leeftijd 8+
prijs 25 soort spel puzzel

De eerste indruk

Clue Investigator ziet er vrolijk uit en aan het uiterlijk is genoeg aandacht besteed. De materialen zien er goed uit en zijn ook weer makkelijk op te bergen in de doos.

De voorbereiding


Als geheime dienst probeer je topcriminelen op te sporen door aanwijzigen te vinden. Dit doe je door verschillende puzzels op te lossen.
Er zijn 48 verschillende opdrachten die je moet uitvoeren waarbij je aanwijzigen verdient.

Spelverloop

Er zijn vier codes die je moet kraken. Per opdracht kan er één aanwijzig gevonden worden. Je vind de juiste aanwijzig door de benodigde puzzelstukken zo neer te leggen dat alleen nog maar de aanwijzig te zien is. Per puzzel staat aangegeven welke puzzelstukken je nodig hebt. De gevonden aanwijzing komt overeen met een letter, deze wordt ingevuld op het invulblad. Samen vormen de letters een code. Als je de 12-letterige code hebt kun je deze invoeren op de computer (dit vormt namelijk een link). Dan zie je een film waarbij je ziet dat je de een van de vier boeven gevangen hebt.
Er zijn nog meer aanwijzigen die je moet vinden, welke je weer in kan vullen op het blad. Op deze manier voer je de 48 opdrachten uit, en heb je aan het einde vier codes. Dan heb je alle puzzels volbracht die in de doos geleverd zijn. Via de site van Clue Investigator zijn er nog meerdere puzzels die te downloaden zijn voor nog meer puzzel plezier.

Tips en opmerkingen

Clue Investigator is een leuk puzzelspel wat makkelijk begint, maar bij de hogere levels stiekem best lastig wordt. In het begin wordt gezegd welke puzzelstukken gebruikt moeten worden, maar later moet je dat zelf maar uitzoeken. Het heeft wel wat weg van de standaard Tetris-achtige puzzelspellen.

Oordeel recencent

Clue Investigator is een aardig puzzelspel dat ik in ieder geval snel had gezien. Het verschil tussen het eerst en het laatste level is alleen de moeilijkheid. Daarnaast is het een spel dat je maar met één persoon tegelijk kan doen. Dat de aanwijzingen die je vind een code vormen welke je op internet kan invullen is een leuke toevoeging. Wel slecht dat als je de code in probeert te voeren in hoofdletters (zoals de aanwijzingen aangeven) de link niet werkt, maar in kleine letters werkt deze wel.
Over het algemeen is Clue Investigator een puzzelspel dat, als je het eenmaal door hebt, na een dagje flink puzzelen uitgespeeld is. Daarvoor is €25 voor mij een beetje teveel, maar mogelijk ben jij de speurneus die ze zoeken.

Eén gedachte over “Clue Investigator”

  1. Dank u voor de review! Ik wilde aangeven dat er inderdaad een probleem was met het ingeven van hoofdletters in de code op de website. Dit is inmiddels enige tijd geleden opgelost. Mocht dit alsnog niet werken dan horen wij dit natuurlijk graag.

Reacties zijn gesloten.