Terug van het weekendje weg 2012

Afgelopen weekend was de derde editie van het Roll The Dice Weekend. Roll The Dice had voor vrijdag avond tot en met zondag middag ‘de Boerderij’ gehuurd van SBP Outdoor in Bergeijk. Deze ligt op een rustig plekje midden in de natuur in de buurt van de grens met België. Er is dus gelegenheid genoeg om een lekkere wandeling te maken door het bos. Maar om één of andere reden zaten alle deelnemers bijna de hele dag binnen om spelletjes te spelen.

Ik ben niet het hele weekeinde geweest, maar van zaterdagmiddag tot en met zondagochtend. Toen ik aankwam waren de aanwezigen bezig met de lunch. Deze bestond onder andere uit broodjes knakworst. Daarna werden er spellen gespeeld. Op de foto’s kun je zien wat er gespeeld werd. Zoals je kunt zien is de huiskamer van ‘de Boerderij’ heel gezellig met grote tafels die geschikt zijn voor bordspellen. Aan het begin van de avond hebben we gezamenlijk gegeten. Op het menu stond groentesoep met balletjes, spaghetti en als toetje yoghurt en vla. Na het eten kwamen er weer snel bordspellen op tafel. Zo rond twee uur ’s nachts zijn de meeste mensen of naar bed boven in ‘de Boerderij’ of naar huis gegaan.

De slaapplaatsen waren eenvoudig maar prima. Er zijn een aantal kleine kamertjes met daarin twee bedden. Omdat er niet zoveel mensen overnachtte had ik een kamer voor mezelf. Er hing geen gordijn voor het raam in mijn kamer waardoor ik ’s ochtends iets te vroeg wakker werd. Ik dacht dat het tegen negen uur was, maar mijn telefoon lag beneden te laden en ik had geen horloge. Dus ik stond rond zeven uur beneden. Ik heb maar een kopje thee voor mezelf gezet. Gelukkig kwam Pieter ook snel beneden en we hebben toen samen ontbeten.

Het was weer tijd om een leuk bordspel te spelen terwijl de anderen een voor een naar beneden kwamen. Ik ben voor de lunch vertrokken. De middag zal waarschijnlijk rustig verlopen zijn met het groepje dat was overgebleven. Ik vond het een zeer geslaagd weekendje dat wat mij betreft voor herhaling vatbaar is.

Bekijk het fotoalbum van Weekendje weg 2012.

Eén gedachte over “Terug van het weekendje weg 2012”

  1. Zelf was ik vrijdag al aanwezig. Toen waren met een klein groepen, maar na enkele spellen bleek de klok ook al op 2h00 te staan, dus hebben we ons bed maar opgezocht. Zaterdagochtend moesten we even op Stef wachten, die de broodjes voor het ontbijt bij had, dus hoe kan je beter die tijd volbrengen dan met een spelletje San Juan (Puerto Rico het kaartspel). Na het ontbijt toch nog maar even een spel gespeeld. Even later was er een nieuwe lading mensen aangekomen, waaronder Joran. Voor de rest van zaterdag kan ik me bij Joran zijn verslag helemaal aansluiten.
    Zondag ietsjes vroeger naar huis vertrokken, aangezien er thuis drie kinderen met hun vaderdagcadeau zaten te wachten.
    Al bij al een erg geslaagd spellenweekend. Boardgamegeek wist me te vertellen dat ik veertien spellen heb gespeeld (twaalf verschillende). Kan erger denk ik zo … Hopelijk tot volgend jaar.

Reacties zijn gesloten.