Roll The Dice Top 10 Reisspellen

Roll The Dice presenteert de top 10 reisspellen. Dit zijn spellen om mee te nemen als je op reis of vakantie gaat. Veel spellen zijn klein en makkelijk mee te nemen, andere spellen kunnen goed tegen de elementen van het buitenleven en voor andere spellen kom je op vakantie de mensen tegen om mee te kunnen spelen. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen uit een selectie van 30 reisspellen. Deze keer zijn er negenentwintig stemformulieren ingevuld. Eén spelformulier kon ik niet meer terug vinden.

De Roll The Dice Top 10 Reisspellen:

1 Machiavelli Als je wat meer diepgang zoekt tijdfens de vakantie.
 2 Dominion Als het maar niet gaat waaien als je buiten zit te spelen.
 3 Race for the Galaxy Past in een deckbox maar is zoveel uitgebreider.
 4 Weerwolven Speel met veel mensen buiten aan de rand van het donkere bos.
 5 Regenwormen Niet alleen om mee te vissen.
 6 Speelkaarten Met twee pakjes heb je honderden verschillende spellen.
7 Jungle Speed Niet alleen de indianen hebben een totem.
 8 De Kolonisten van Catan: Het snelle Kaartspel Een light variant van het echte werk.
 9 Qwirkle Kan tegen een stootje.
 10 Perudo Kan ook gebruikt worden als de glazen op zijn.

Machiavelli staat eenzaam helemaal bovenaan de lijst en de nummer twee volgt pas veel later. Blijkbaar is dit echt een vakantiespel. Klein om mee te nemen, met diepgang en tot en met zeven spelers te spelen. Nummer twee tot en met vijf liggen qua aantal stemmen dicht bij elkaar. Dominion is wel apart omdat het redelijk wat ruimte kost om mee te nemen. Verder valt me Race for the Galaxy op, die compact is om mee te nemen en eventueel ook als solitair spel te spelen is. De overige spellen op de lijst, beginnende met de klassieke speelkaarten, hebben allemaal ongeveer evenveel stemmen. Saboteur, Verboden Eiland en Fluxx zijn net niet in de Top 10 terecht gekomen.

Gemiddeld hadden de stemmers 15 van de 30 (dat is 50%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen, gehaald door twee stemmers, was 26.

3 gedachten aan “Roll The Dice Top 10 Reisspellen”

      1. Klopt, die is ook een paar keer op tafel gekomen. Ik heb nog niet kunnen uitspelen. is toch best een lastig spel, maar we blijven proberen.

Reacties zijn gesloten.